Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ''2022, 2002'ye döner'' deyip bombayı patlattı

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ''2022, 2002'ye döner'' deyip bombayı patlattı
Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Atilla Yeşilada, AK Parti iktidarına yönelttiği dolar sorusunda "Bunun cevabı parasını TL’de tutanlar için çok önemli" dedi. Yeşilada ayrıca hükümeti "2022, 2002 olabilir" diyerek de uyardı.

Ekonomist Atilla Yeşilada konuk olduğu programda ekonomiye ilişkin iktidara uyarılarda bulunarak, “2022 yılı 2002 olabilir, son kartınızı oynuyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada, iktidara acilen radikal bir ekonomi politikası değişikliği yapma çağrısında bulunarak dikkat çeken uyarılar yaptı. Yeşilada, “Hükümete şunu söylüyorum: 2022 yılı 2002 olabilir, son kartınızı oynuyorsunuz. Ukrayna savaşı nasıl biterse bitsin, siyasi sisteme format atılabilecek duruma geldik. Artık, bir an önce yol değişikliği sinyali verirsiniz ya da bu iş sürmez” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolardaki yükselişle ilgili olarak iktidara “Kafama şu soru geliyor, akılcı bir politika olarak ilerdeki yağmurlu günlere kadar cephane kuru mu tutuluyor? Yani ‘savaş bitene kadar doları bırakalım sonra bakarız’ mı deniyor. Bu iyi senaryo, kötü senaryo ise artık müdahale etmiyorlar değil edemiyorlar oluşu. Bunun cevabı parasını TL’de tutanları için çok önemli” sorusunu yöneltti.

İntegral Forex TV'de Dr. Artunç Kocabalkan'ın konuğu olan ekonomist Atilla Yeşilada, iktidara acilen radikal bir ekonomi politikası değişikliği çağrısı yaptı. 

"SON KARTINIZI OYNUYORSUNUZ"

Yeşilada, “Hükümete şunu söylüyorum: 2022 yılı 2002 olabilir, son kartınızı oynuyorsunuz. Ukrayna savaşı nasıl biterse bitsin, siyasi sisteme format atılabilecek duruma geldik. Artık, bir an önce yol değişikliği sinyali verirsiniz ya da bu iş sürmez” dedi.  Yeşilada, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan faiz artırımı ve geleneksel ekonomi politikalarına ikna edilemediği sürece AK Parti'nin olası müjdeleri öne çekerek prim yapma ihtiyacı sürecek. Artık bunlar inandırıcılığını yitirdi. Böyle bir ortamda halen faiz artırımını dışarıda tutmak akıl dışı bir durumdur” yorumunu yaptı.

"FAİZ ARTIRILMALI"

Atilla Yeşilada, gelinen noktada halen faiz artırımını çözümün dışında tutmanın akıl dışı bir tutum olduğunu söyledi. Faiz artırmamaktaki ısrarın, yanlış politikaların simgesi hale geldiğini ifade eden Yeşilada, “Faiz artırımı çağrısı yaparken tüm bu yapılan hataların düzeltebileceği yeni bir ekonomi çerçevesinden bahsediyoruz. Bir günde faizi enflasyonun üzerine çekemezsiniz en fazla 5 puan artırırsınız. Fakat faiz artırmak akla yakın politikaların geri dönüş sinyali olarak bir miktar yardımcı olabilir” diye konuştu.

İKTİDARA KRİTİK DOLAR SORUSU

Atilla Yeşilada dolardaki yükselişe yönelik ise şu yorumu yaptı: “Kafama şu soru geliyor, akılcı bir politika olarak ilerdeki yağmurlu günlere kadar cephane kuru mu tutuluyor? Yani ‘savaş bitene kadar doları bırakalım sonra bakarız’ mı deniyor. Bu iyi senaryo, kötü senaryo ise artık müdahale etmiyorlar değil edemiyorlar oluşu. Bunun cevabı parasını TL’de tutanlar için çok önemli” dedi.