Vatandaşlar tanklara brandayla direndi !

Vatandaşlar tanklara brandayla direndi !

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Ankara'da vatandaşların sokaklara çıkarak gittikleri yerlerden biri de Genelkurmay Başkanlığı oldu.

Genelkurmay Başkanlığı önünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde; vatandaşların tankları engellemeye çalışması, darbecilerin kullandığı belirtilen helikopterlerin Genelkurmay Başkanlığı'na inmesi ve sonrasında kalkması, vatandaşlara ateş açılması, karargaha girmek isteyen vatandaşların kapıları zorlaması ve F-16'ların defalarca alçaktan uçuş yapmaları yer aldı.

GELEN TANKLARIN ÜZERİNE BRANDA SERDİLER

15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara darbeciler tarafından ateş açıldı. Bir süre sonra darbeciler kullandıkları tanklar ile kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Bu sırada vatandaşlar tanklardaki darbecileri etkisiz hale getirmek için ilginç bir yöntem kullandı.

Vatandaşlar, kalabalık içinde sürekli hareket halinde olan tankların üzerinde bulunan brandaları aldı. Katlanmış brandaları açan vatandaşlar daha sonra bunlarla tankların üzerine serdi ve kullanan darbecinin görüş mesafesini kapatmış oldu. Tankın üzerine açılan branda nedeniyle darbeciler tankı hareket ettiremedi.

HELİKOPTER HARAKETLİLİĞİNİN GÖRÜNTÜLERİ

Vatandaşlar, tanklardaki darbecileri etkisiz hale getirmeye çalışırken, Genelkurmay Başkanlığı'nın içinde yoğun bir helikopter trafiği yaşandı. Peş peşe Genelkurmay Başkanlığı'ndaki helikopter pistlerine inen helikopterler bir süre sonra kalktı. Görüntülere bakıldığında; inen helikopterlerin Genelkurmay Başkanlığı'na darbeci getirdiği sonra ise boş kalktığı görüldü.

KARARGAHA GİRİP DARBECİ ARADILAR

Genelkurmay Başkanlığı'ndaki helikopter hareketliliğinin ardından darbeciler tekrar vatandaşlara ateş açtı. Bir süre sonra vatandaşlar Genelkurmay Başkanlığı'nın ana kapısını açarak karargaha girdi ve kendilerine ateş açan darbeci askerleri aradı. Bu sırada ise F-16'ların Genelkurmay Başkanlığı önünde defalarca alçak uçuş yaptı.

DHA