Yaralı binbaşından mesaj var !

Yaralı binbaşından mesaj var !

Operasyonlar sırasında keskin nişancı terörist tarafından yaralanan binbaşını devre arkadaşları hastaneye gitti.

Operasyonlar sırasında Güneydoğu’ya geçici olarak Batı illerinden de Jandarma özel harekat timleri kaydırıldı. Geçen pazar günü gönderilen askerlerden birisi de Binbaşı Muharrem Şirin’di. Çatıya yerleşen bir terörist salı günü suikast silahı olarak bilinen ve 2 bin metreden etkili olan 'Kanas'la Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Şirin'e ateş etti. 

251.jpg
 
ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULDU
 
Teröristin alnından vurmak üzere hedef aldığı Şirin’in o an yaptığı bir hareket büyük bir şans eseri Binbaşı'yı şehit olmaktan kurtardı. Şirin, sol kulağından vuruldu. İlk tedavisinin Şırnak Askeri Hastanesi’nde yapılmasının ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kaldırıldı ve hemen ameliyata alındı. Kulağı parçalanan Binbaşı Muharrem Şirin’i ameliyatı sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki devre arkadaşları da yalnız bırakmadı.
 
DEVRE ARKADAŞLARI AKIN ETTİ
 
Akın akın hastaneye gelen devrelerinin, bazıları yanlarında çocuklarını da getirdi ve “gazi binbaşı”ya geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Binbaşı Şirin’e geçmiş olsun dileğinde bulunmak için hastaneye giden bir asker şunları söyledi: “Arkadaşımızın sağ kalması dolayısıyla hepimizde oluşan sevinç ve gururu teröristler görüp üzülsün istedim” Şirin ise “Çıkar çıkmaz hemen geçici görev bölgem olan Cizre’ye gidip taburuma kumanda etmeyi sürdüreceğim. Böyle günlerde askerlerimden ayrı kaldığım için üzgünüm. Arkadaşımız Serkan Has’ın şehit edilmesi de hepimizi kahretti” diye konuştu.