Yıllarca insanları ısıttı, kendisi soğuktan öldü !

Yıllarca insanları ısıttı, kendisi soğuktan öldü !

Amerikalı milyarder Şili'de kano kazasında öldü..

Doğa sporları kıyafetleri üreten iki ABD firmasının kurucusu, milyarder Douglas Tompkins, Şili'nin güneyinde geçirdiği kano kazasında öldü. Tompkins'in hipotermi yani vücut ısısının 35 derecenin altına düşmesi sonrasında hayatını kaybettiği açıklandı. Tompkins'in şirketi The North Face, kişileri soğuktan koruyan ürünler de üretiyordu.

BBC'nin haberine göre, Tompkins'in teknesi, Arjantin ve Şili sınırında Patagonya'da General Carrera Gölü'nde diğer beş kişiyle kano sporu yaparken güçlü dalgalarla alabora oldu. 72 yaşındaki Tompkins, hastaneye kaldırıldığı sırada hipotermi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Şirketlerinden birinden yapılan açıklamada, Tompkins için "O tutkulu bir çevre savunucusuydu. Onun doğayı koruma vasiyeti, gelecek nesillerin dış dünyayı keşfetmesine yardımcı olacak" ifadesi kullanıldı.

Tompkins, Şili'deki arazisinde And Dağları'ndan Pasifik'e kadar uzanan ve içinde orman, göl ve haliçlerin bulunduğu 2 bin 900 kilometrekarelik bir park inşa etmişti.

Tompkins'in, Şili ve Arjantin'de çevreyi korumaya yönelik projelerle ilgilendiği ve çevre bilincinin artmasına katkıda bulunduğu biliniyordu.

HİPOTERMİ NEDİR?

Hipotermi, 37 derece olan normal vücut sıcaklığının, 35 derecenin altına düşmesi halinde meydana gelir ve çoğunlukla ölümle sonuçlanır. 

DOĞA TUTKUNLARININ MARKASI

Tompkins'in şirketi North Face, özellikle doğa sporları severlerin büyük ilgi gösterdiği, doğa koşullarına karşı kişileri koruyan ürünleriyle biliniyor.