Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ Kilis’e söz verdi

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ Kilis’e söz verdi
Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu ziyaretlerine devam eden Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kilis'te "Söz veriyoruz, iktidarımızda bir yıl içinde Suriyeliler başta olmak üzere tüm sığınmacılar vatanlarına dönecek” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Genel Başkan Yardımcıları Güneydoğu Anadolu ziyaretlerine devam ediyor.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde bugün Kilis’teydi. Şahinbey Şehitliği ziyareti sonrası esnaf ziyareti yapan Özdağ, yoğun ilgi ve destek gördü. Türk esnaflar Suriyeli sığınmacılar konusunda şikayetlerini dile getirirken Ümit Özdağ, “Söz veriyoruz, iktidarımızda bir yıl içinde Suriyeliler başta olmak üzere tüm sığınmacılar vatanlarına dönecek” dedi.

Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa'nın Suriyeli sığınmacıların en yoğun olduğu illerin başında geldiğini belirten Özdağ, şöyle devam etti:

"Bu illerimizde kayıtlı ve kayıtsız 3 milyondan fazla Suriyeli yaşıyor. Ekonomik kriz de sığınmacıların varlığıyla daha da ağırlaşıyor. Bu insanlar ülkelerine dönmeden Türkiye'nin ekonomik krizini aşması mümkün olmadığı gibi daha da büyük felaketler ülkemizin başına kaçınılmaz olarak gelecek."

Özdağ, Suriyelileri ülkelerine göndermekle ilgili projelerini vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.