Zafer Partisi'nden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a ''manidar'' hediye

Zafer Partisi'nden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a ''manidar'' hediye
Güncelleme:

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı Irak ziyareti sırasında Arapça bilmediği ortaya çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe Mealini gönderdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretinde Erdoğan ile birlikte Bağdat’a giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rudaw muhabirinin Arapça sorusunu Türkçe’ye çevrilmesini istedi. Erbaş daha sonra cevabı da Türkçe verdi. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde ise iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiğinin yazıyordu.

 Yaşanan olay, Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırırken, Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medya hesabı X’den yaptığı paylaşımda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini gönderdiklerini duyurdu. Zafer Partisi, yaptığı paylaşıma Ümit Özdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı da etiketledi.

“ADRESİNE GÖNDERDİK”

Paylaşım sırasında yapılan açıklamada ”Arapça bilmeyen Diyanet işleri başkanı @DIBAliErbas’a okuduğunu anlamsı için adresine Türkçe Kur’an-ı Kerim yolladık” denildi.. Paylaşımın devamında da “Özür dileriz, Londra’daki evinizin adresinizi bilmiyorduk. İş yerinize gönderdik.” ifadeleri kullanıldı.