Arzu Ertan'ın katiline müebbet hapis

 Arzu Ertan'ın katiline müebbet hapis
Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, pompalı tüfekle Arzu Ertan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fikret B., yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bodrum'da geçen yıl 9 Ağustos'ta Fikret B., tartıştığı Arzu Ertan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Tutuklanan Fikret B. hakkında Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Fikret B., davanın 4'üncü duruşmasına, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, taraf avukatları, öldürülen Arzu Ertan'ın babası Server Ertan ve avukatı Gizem Pekder ise salonda hazır bulundu.

Fikret B., savunmasında kasten öldürme suçunu kabul etmediğini ve olay günü ayağının takılması sonucu tüfeğin ateş aldığını iddia etti. Mahkeme, Fikret B.'ya 'Kasten öldürme' suçundan müebbet cezası verdi.

Duruşma sonrası Arzu Ertan'ın ailesinin avukatı Çisem Pekder, "Biz bu olayda sanığın, maktulü tasarlayarak öldürdüğünü düşünüyoruz ancak verilen bu karar da iyi hal ve haksız tahrik indirimi yapılmadığı için bir nebze vicdanları rahatlatmıştır" dedi.