Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Her şeyi anlatacak

Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Her şeyi anlatacak
Güncelleme:

Netflix'in tartışma yaratan yapımı Baby Reindeer dizisinde tacizci Martha karakteri olarak canlandırılan kişi ortaya çıktı ve her şeyi anlatacağını açıkladı.

Netflix'in geçtiğimiz ay yayınlanan "Baby Reindeer" dizisi, platform tarihinde en çok izlenen dizilerden biri olma yolunda ilerliyor. Yayınlandığı günden beri gündemden düşmeyen dizi, Donny adında başarısız bir komedyenin çalıştığı bara gelen Martha adında bir kadına çay ikram etmesinin ardından hayatının kabusa dönmesini anlatıyor.

6 bölümlük mini dizinin bu denli sansasyon yaratmasının nedeni ise dizinin, başrol oyuncusu ve yazarı İngiliz komedyen Richard Gadd'in gerçek hikayesi olması.

 Bir ayda 60 milyona yakın izlenen dizideki Martha karakterinin gerçekte kim olduğu da çok merak edildi. Çünkü Martha'nın esinlenildiği kişi, Gadd'i yaklaşık dört yıl boyunca binlerce mesaj ve e-posta ile taciz etmiş bir "stalker" yani tacizkar takipçi.

Gerçek hayattaki Martha'nın kim olduğu geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktı. "Fiona Harvey" adlı İskoç kadın, dizide anlatılan tacizcinin kendisi olduğunu kabul etti. İddiayı destekleyecek sosyal medya paylaşımları da hala mevcut.

İngiliz gazeteci Piers Morgan, dünya gündemine oturan Harvey ile röportaj yaptığını açıkladı.