Fazıl Say'dan 100. Yıl Marşı eleştirilerine yanıt

Güncelleme:

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali'nin '100. Yıl Marşı' hakkındaki eleştirisine yanıt verdi.

Besteci ve piyanist Fazıl Say ile daha önce de tartışma yaşayan Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali, Say'ın dün yayınlanan '100. Yıl Marşı'nı sosyal medya hesabından eleştirdi.

Bali, eleştirisinde şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılı için bestelenmiş bir marşta bir kere bile 'Türkiye', 'Cumhuriyet' sözcükleri geçmez mi? Şiir, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıldönümünü anlamlandırmaktan o kadar uzak ki. Beste de neticede ısmarlama olunca ortaya yapay bir iş çıkmış. Kusura bakılmasın…”

Bali'ye sosyal medya hesabından yanıt veren Fazıl Say, şu ifadeleri kullandı:

"100. Yıl Marşı’na gösterdiğiniz büyük ilgiye içtenlikle teşekkür ediyorum. Tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. İşin aslı, biz besteciler tohumlar ekeriz. Eserlerimiz tohumlardır; Zamanla, fidan olur, çiçek olur, ağaç olur, orman olur. Zamanla.. Daha nice nice yüzyıllara. Şu sürekli tekrarlanan eleştiriye gelince; hatırlatmadır 'Türk’ ve ‘Türkiye’ kelimeleri resmi milli marşımız İstiklal Marşı’mızın okuduğumuz iki kıtasında da geçmemektedir."