Enver Aysever Halk TV’den nasıl kovulduğunu anlattı

Güncelleme:

TELE1’de yayınlanan Türkiye’nin Geleceği programında Evren Özalkuş’a konuk olan Gazeteci-Yazar Enver Aysever, Halk TV’den nasıl kovulduğunu anlattı. Aysever, gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Enver Aysever, katıldığı TELE1 yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına ilk olarak Halk TV’den nasıl kovulduğunu anlatarak başlayan Aysever, “HALK TV’den kovulduktan sonra biraz eve çekildim. Türkiye’de, bizim mesleğimizde kovulmak sıradan işlerden birisi” diye konuştu.

Programda tutuklu bulunan Osman Kavala ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı masada olduğu fotoğrafa ilişkin de konuşan Aysever, şunları söyledi:

“Yöntem ve ilkeler konusunda o dönem toplum bilgilendirilmemişti. Akil İnsanlar Heyeti’nin kim olduğu anlatılmamıştı, bir hakemlik müessesi yoktu. Ayrıca siyasal İslamcı yaklaşımının bize bazı mesajları vardı. Ayrıca bu tür bir hareketin Avrupa merkezli bir arayış olduğunu biliyorduk ve kısa bir süre sonra tam tersi sonuçlar verebileceğini düşünüyorduk. Nitekim bütün bunların sonucunda Sırrı Süreyya Önder gibi isimler hapishaneye girdiler ağır bedeller ödediler. Onlardan birisi de Kavala. Biz bu eleştirilerimizde haklı çıktık. Keşke çıkmasaydık. Kavala’nın ayrıca bir hedef, simge olduğunu da gördük. Gencay Hoca pek bir iyi niyetli değerlendirme yapmış.

Ben Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan sert bir yazıya tepki göstermiştim. Türkiye’de de her kim ki hukuk karşısında haksızlığa uğruyorsa onu savunmakla yükümlüyüz. Kavala’yı savunmak Kavala’nın şahsını, ideolojisini savunmak demek değildir. Hukuku savunmak demektir”