Fatih Portakal'ın canlı yayındaki şaşkınlığı: ''İmkansız ya, gerçek sandım''

Fatih Portakal'ın canlı yayındaki şaşkınlığı: ''İmkansız ya, gerçek sandım''
Güncelleme:

Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, emekli maaşı zammını yetersiz bulduğunu belirterek "İmkansız bir şey ya gerçekten şaşırdım. En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın ilk Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 artış yapılacağını böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarında yüzde 42,57 artış olacağını söyledi.

En düşük emekli maaşının ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm emeklilerin maaşının temmuz ayında eşitleneceğinin de altını çizdi. 

Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaş zamlarının yüzde 5 ek zamla yüzde 42.6'ya yükselttiklerini açıklaması sonrası yaptığı ilk yorumda 'gerçekten şaşırdığını' söyledi.

Erdoğan'ın temmuz ayında emekli maaşlarının ayrım olmaksızın eşitleneceğini belirtmesine ayrıca dikkati çeken Portakal, şunları kaydetti:

"En düşük emekli maaşı 10 bin TL. 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkardı ona bir şey demiyorum ama SSK ve Bağ-Kur emeklisine sadece yüzde 5 zam verildi. Yüzde 37 hariç. Onu aldık zaten. Ne kadar farklı bekleniyordu derseniz en az yüzde 12 bekleniyordu. Yüzde 12 yerine yüzde 5 verildi. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49 aldığı yerde siz SSK ve Bağ-Kur emeklisine artı yüzde 5 zam yapıyorsunuz.

'İdare edin' demeye getiriyor Sayın Cumhurbaşkanı ve diyor ki; 'Temmuz'da eşitlenecek.' Ama hayır biz şimdi istiyoruz Sayın Cumhurbaşkanı. Yüzde 5 kime yeter? İmkansız bir şey ya, gerçekten şaşırdım. En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum."