Gazeteci Emin Çapa: ''Ben ve eşimin seçmen kaydı silinmiş''

Gazeteci Emin Çapa: ''Ben ve eşimin seçmen kaydı silinmiş''
Güncelleme:

Gazeteci Emin Çapa, Twitter’dan eşinin ve kendisinin seçmen kaydının silindiğini duyurdu. Çapa, “YSK’nın internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz. 1,5 ayda dijital kütükten sildiniz mi bizi?” dedi.

YSK’nin İstanbul seçiminin tekrarlanması kararından sonra seçmen kütüklerini sorguluyor. Daha önce bir Ekşi Sözlük yazarının gündeme getirdiği seçmen kaydının silinmesi olayı bu kez de Emin Çapa tarafından dile getirildi. Emin Çapa ikamet ettikleri adresten hem kendisinin hem de eşinin seçmen kaydının silindiğini söyleyerek konuyu sosyal medya hesabından gündeme getirdi.

Çapa, şu paylaşımı yaptı:

“YSK’nın internet sitesine göre ‘seçmen’ değiliz. Her seçim olduğu gibi internet üzerinden kaydımıza baktık ve bu sefer eşim de, ben de yokuz. Nasıl yani? 1,5 ayda dijital kütükten sildiniz mi bizi? Nüfus Müdürlüğü yolları göründü.”

SEÇMEN KAYDI NASIL SORGULANIR ?

YSK seçmen kaydı sorgulama için 2 yol var. Dilerseniz YSK'nın internet sitesinde yer alan YSK Seçmen Sorgulama sayfasından dilerseniz de e-Devlet üzerinden kendi seçmen kaydınızı ve oy kullanacağınız sandığı öğrenebilirsiniz.

CHP'DEN AÇIKLAMA: KONTROLÜMÜZ ALTINDA

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararının ardından, sosyal medyadaki "seçmen kaydımı bulamıyorum" paylaşımları arttı. Vatandaşları paniğe sevk eden 'kayıt bulamama' ile ilgili CHP'den 'Sakin olun, durum kontrolümüz altında' açıklaması geldi.

CHP’nin YSK’daki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu Sözcü’ye yaptığı açıklamada, İstanbullu seçmenlerin e-devlette kayıtlarını göremeseler dahi birşey yapmalarına gerek olmadığını, kayıtların siyasi partiler tarafından kontrol edilip gereğinin yapılacağını söyledi.

.

Seçiniz...