Mehmet Şimşek'ten Cenk Tosun açıklaması

Mehmet Şimşek'ten Cenk Tosun açıklaması
Güncelleme:

konomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cenk Tosun'un Everton'a satılması iddialarının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Beşiktaş ve Everton'ın Cenk Tosun transferi için 27 milyon sterline anlaştığına dair haberlerin ardından açıklama yapan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cenk'in transferinin cari açığa olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Beşiktaş'ın golcu futbolcusu Cenk Tosun'un Everton'a transferine ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Bakan Şimşek, "80 milyondan fazla nüfusu ve futbola olan muazzam ilgiyi dikkate alırsak Türkiye, futbolcu transferinde büyük net dış fazla vermeli" dedi.

Şimşek, "Eğer doğru ise Cenk Tosun ve Beşiktaş'ı tebrik ederim. Ülkemizin cari açığına olumlu katkılarından dolayı da teşekkür ederim. 80 milyondan fazla nüfusu ve futbola olan muazzam ilgiyi dikkate alırsak Türkiye, futbolcu transferinde büyük net dış fazla vermeli" ifadelerini kullandı.

BBC: CENK 27 MİLYON STERLİNE EVERTON'DA

İngiliz BBC Kanalı, Everton'ın yıldız futbolcu Cenk Tosun için Beşiktaş'la anlaştığını duyurmuştu. Habere göre, dün akşam saatlerinde Londra'ya giden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile bir araya gelen Everton Kulübü yöneticileri Cenk Tosun için daha önce verdikleri 25 milyon sterlinlik bonservis bedeli teklifini 27 milyon sterline yükseltince taraflar anlaşmaya vardı.

Süper Lig'de verilen arada tatilini İngiltere'de geçiren ve iki kulüpten haber bekleyen Cenk Tosun'un hafta sonundan önce Everton için sağlık kontrolünden geçerek imza atması bekleniyor.