Milli futbolcu Arda Turan'dan Erhan Çelik'e dev destek

Milli futbolcu Arda Turan'dan Erhan Çelik'e dev destek

Barcelona'nın yıldızı Ardan Turan da Erhan Çelik'e sahip çıktı.

Gazeteci ve ünlü anchorman Erhan Çelik’e yapılan karalama kampanyasına en büyük desteklerden birini de milli futbolcumuz Arda Turan verdi. Arda Turan, Erhan Çelik’in bir takım çevrelerce kendisiyle ilgili yürütülen karalama kampanyası hakkında Twitter’dan yaptığı açıklamayı Retweet ederek Çelik’e tam destek verdi.

27 Temmuz Çarşamba akşamı itibariyle TRT 1 Ana Haber başına gelen Gazeteci Erhan Çelik’e, eşi Gülben Ergen ve TRT’den aldığı iddia edilen maaş üzerinden belirli çevrelerce günlerdir sistemli bir şekilde devam eden linç kampanyası sürerken, siyaset, spor ve sanat dünyasından da destek yağıyor.

1990’lı yıllarından başından itibaren gazetecilik mesleğini onurlu bir şekilde sürdüren sırasıyla TGRT Ana Haber, Show TV, Haber Türk gibi ulusal kanallarda sadece mesleğini icra etmeye çalışan Gazeteci Erhan Çelik’e bir destek de Barcelonalı milli futbolcumuz Arda Turan verdi.

Milli takımımızın kaptanı ve Barcelona’nın yıldız oyuncusu Arda Turan gazeteci Erhan Çeliğe yapılan karalama kampanyasına resmi twitter hesabından Erhan Çeliğin yaptığı açıklamayı Retweet ederek destekte bulundu.

İŞTE ERHAN ÇELİK'İN AÇIKLAMASI:

27 Temmuz Çarşamba akşamı itibariyle TRT1 Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladım.

Göreve başlamamla birlikte ortaya çıkan, maksatlarını anlamakta güçlük çektiğim bazı çevrelerce hakettmediğim, gerçeklerin tamamen tahrif edildiği, her türlü nezaket kurallarının çiğnendiği, saldırgan, küçük bir grup tarafından yönetildiği izlenimini veren bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya bulunmaktayım.

Gerek geride bıraktığımız haftadaki bültenimizin izlenme oranları, gerekse beni tanıyanların teveccühü, bu tezviratın pek de ciddiye alınır tarafı olmadığını gösterse de, bu odakların kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmelerine izin vermemek adına ve özellikle içinden geçtğimiz hassas dönemde, muhteşem bir sınav vermekte olan halkımızın zihninde oluşabilecek soru işaretlerini ortadan kaldırmak üzere aşağıdaki açıklamayı basınımızla paylaşma ihtiyacı doğmuştur.

1- Eşim, Sayın Gülben Ergen ÇELİK hanımefendi sadece sanatçılığıyla değil, 5 yıl içinde yürüttüğü sosyal sorumluluk kampanyaları sonucu açtığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiği 34 anaokulu ile de halkımızın gönlünde hakettiği yeri almıştır. Benim kendisine saygım sonsuzdur. İnsanlar sadece sehven yaptıkları küçük hatalarla değil, ortaya koydukları büyük sevaplarla hayatın bütünselliği içinde değerlendirilmeyi hak ederler. Gülben Hanım da her türlü takdirin üzerindeki dünyaduruşuyla ve özellikle içinden geçmekte olduğumuz hassas dönemde devletine, milletine ve inancına gösterdiği bağlılık duygusuyla da benim ve sevenlerinin nezdinde hak ettiği noktaya erişmiştir.

2- Hal böyle iken; kendisinin görüşlerine kesinlikle katılmadığı bir gazeteciye sadece beşeri duygulardan yola çıkarak gönderdiği selam yüzünden eşi olarak bana karşı küçük bir grup tarafından başlatılan hakaret dolu tezvirat kampanyasına hedef olmayı hak etmediğim açıktır. Bu hakaretlerin hesabını Türk adaleti önünde faillerinden sormak üzere gerekli yasal süreçleri başlattığımdan kimsenin şüphesi olmasın!

3- Bu küçük grup büyük bir olasılıkla 22 yıllık medya hayatıma sığmış olan, yıllarca Kanal 7 ekranlarında anchorman’lik, ardından Show TvHaber Dairesi Başkanlığı ve nihayetinde HabertürkTelevizyonu Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini ve şimdi deTRT 1 Ana Haber Bülteni’nde bana tevdi edilen görevi hazmetmekte zorlanmaktadırlar. Allah’tan onlara, akıl, fikir, edep, dürüstlük, şeref ve hakkaniyet duygusu nasip etmesini dilerim.

Bu arada TRT’deki bu şerefli göreve bir ücret talebiyle gelmediğim gibi söz konusu tezvriatçetesinin uydurduğu 206 bin TL gibi bir hizmet bedelinin tarafıma ödenmesi de hayli abartılı bir yalandır. Hak ediş olarak bana kurum tarafından ödeneceği ifade edilen rakam iddia edilenin 10’da 1’i bile değildir.

4- Benim üzerimden TRT ve çeşitli devlet kurumlarını yıpratmayı göze almış bu tezvirat çetesinin başarılı olamadıklarına ve olamayacaklarına, devletimizin “istemezük!” diye kazan kaldıran yeniçeriler misali ortaya dökülen bu vicdan yoksunu ‘elemanlara’ prim vermeyeceğine duyduğum inançla bu tür ayak oyunlarına alet olmayacağımı tüm azim ve mukaddesatımla temin ederim.

5- Bizim için aslolan, yalan, dolan ve hakaret üreten tezviratçıların ne dedikleri değil, onlara halisane duygularla inanan vatandaşlarımız da dahilmilli iradeyi ve kamu vicdanını oluşturan milyonların inanç ve düşünceleridir. İşte o inanç ve düşünce içindeki yerimizin gereken teveccüh noktasında olduğundan eminim. Saygılarımla"