Memur-Sen'den hükümetin ikinci zam teklifine ilk tepki

Memur-Sen'den hükümetin ikinci zam teklifine ilk tepki
Güncelleme:

Hükümetin memur ve memur emeklileri için yaptığı ikinci zam teklifine tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Gelen teklife baktığımızda, bir önceki tekliften 2 puan yukarı çıkarılması bizim anlaşılmadığımızı ifade ediyor. Bu açıdan hayretlerimi ifade ediyorum. '' dedi.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifini açıkladı. Buna göre, 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

MEMUR-SEN'DEN SERT TEPKİ 

Toplantı sonrası açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek teklifin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Gelen teklife hayret ettiklerini belirten Yalçın, "Gelen teklife baktığımızda, bir önceki tekliften 2 puan yukarı çıkarılması bizim anlaşılmadığımızı ifade ediyor. Bu açıdan hayretlerimi ifade ediyorum. Merkez Bankası'nın 2024 enflasyon hedefi kapı gibi yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin yüzde 25'li rakamlarda geziyor olması hakikaten anlaşılabilir gibi değil." dedi.

"ZAMAN DARALIYOR"
Yalçın sözlerine şöyle devam etti: "Bu masanın çözüm masası olduğuna inanıyoruz. İkinci teklifte sosyal haklara ilişkin de cümle kurulmuş olması sadece masanın iyimser tarafı. Ayrıca bir kaç hizmet kolunu görüşebildik, diğerleri önümüzde duruyor. Diğer müzakere konuları önümüzde duruyor. Masanın kesintisiz işlemesine ihtiyaç var. Zaman daralıyor. Bu teklifleri ciddi rakamlar olmak üzere yeniden getirilmeli.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN VAADİ ORTADA"
Refah payı görmezden gelinmemeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Kamu görevlilerine büyüme oranında refah payı vereceğiz' vaadi seçim beyannamesinde kapı gibi duruyor. Biz masada refah payı istedik. Ancak masada bu konu yok. 1.650 TL talebimizle ilgili konuşma olmadı. Kira yardımı henüz yok. Zamanımız daralıyor. Bu konular ele alınmalı. Masayı sonuna kadar işleteceğiz. Biz çözüm tarafıyız. Tekliflerin revize edilmesini istiyoruz. Rakamların yüzde 23'ten 25 çıkarıldığı bu zeminde konuşulacak çok bir şey yok. Kamu işverenini yeni bir değerlendirme yapmaya bekliyoruz."

 

 

text-ad
Kayınpeder dehşet saçtı: Gelinini yaraladı, gelininin kız kardeşini öldürdü! Kayınpeder dehşet saçtı: Gelinini yaraladı, gelininin kız kardeşini öldürdü! Ömrü uzatmıyorlar, sağlık vermiyorlar... Şifa sağlıyor derken kanser olabilirsiniz! Ömrü uzatmıyorlar, sağlık vermiyorlar... Şifa sağlıyor derken kanser olabilirsiniz! İslam Memiş ons, gram altın ve gümüş için yeni rekor tahminlerini açıkladı İslam Memiş ons, gram altın ve gümüş için yeni rekor tahminlerini açıkladı Boşandıktan sonra yeni bir aşka yelken açan Buse Terim ilan-ı aşk etti! Boşandıktan sonra yeni bir aşka yelken açan Buse Terim ilan-ı aşk etti! Ankara'da korkunç kaza! Tırın altına ok gibi saplandı: Ölü ve yaralılar var! Ankara'da korkunç kaza! Tırın altına ok gibi saplandı: Ölü ve yaralılar var! Otoyolda kabus: Yolcu otobüsü TIR ile çarpıştı, çok sayıda ölü ve yaralı var! Otoyolda kabus: Yolcu otobüsü TIR ile çarpıştı, çok sayıda ölü ve yaralı var! Makas atarak gelip trafiği savaş alanına çevirdi, 1 kişinin öldüğü cinayet gibi kazada şok rapor! Makas atarak gelip trafiği savaş alanına çevirdi, 1 kişinin öldüğü cinayet gibi kazada şok rapor! Yanan otomobilin yakınında başı gövdesinden koparılmış bir ceset bulundu! Yanan otomobilin yakınında başı gövdesinden koparılmış bir ceset bulundu! Sosyal medyada paylaştığı efsane filmin sahnesi yüzünden mahkemelik oldu! Sosyal medyada paylaştığı efsane filmin sahnesi yüzünden mahkemelik oldu! Uyuşturucu soruşturmasında ifade veren ekranların 3 güzel haber sunucusu hakkında yeni karar Uyuşturucu soruşturmasında ifade veren ekranların 3 güzel haber sunucusu hakkında yeni karar
Emekli olduktan sonra hobi olarak başlamıştı, kendi işinin patronu oldu! Emekli olduktan sonra hobi olarak başlamıştı, kendi işinin patronu oldu! 5 çocuk babası bir vatandaş belediye önünde kendini yaktı! 5 çocuk babası bir vatandaş belediye önünde kendini yaktı! Genç çift düğünlerinde el ele söyledikleri şarkı yüzünden davalık oldu! Genç çift düğünlerinde el ele söyledikleri şarkı yüzünden davalık oldu! Sosyal medyada gaspçı sevgili tuzağı: Tanıştığı kadının evine gitti, hayatının kabusunu yaşadı! Sosyal medyada gaspçı sevgili tuzağı: Tanıştığı kadının evine gitti, hayatının kabusunu yaşadı! Prof. Dr. Naci Görür'den ''sessizliğe dikkat'' ifadesiyle ''tam zamanı'' diyerek uyardı! Prof. Dr. Naci Görür'den ''sessizliğe dikkat'' ifadesiyle ''tam zamanı'' diyerek uyardı! Yine bir gıda zehirlenmesi... 25 öğrenci hastanelik oldu Yine bir gıda zehirlenmesi... 25 öğrenci hastanelik oldu Büyük depremlerle ilgili tahminleri doğru çıkan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yine ezber bozdu Büyük depremlerle ilgili tahminleri doğru çıkan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yine ezber bozdu İstanbul'daki ''Dört Başlı Canavar'' heykeli soruşturmasında 2 tutuklama! İstanbul'daki ''Dört Başlı Canavar'' heykeli soruşturmasında 2 tutuklama! Sabancıların veliahtıyla aşk yaşayan güzel oyuncu İtalya kaçamağında... Sabancıların veliahtıyla aşk yaşayan güzel oyuncu İtalya kaçamağında... Terörsüz Türkiye sürecini eleştirdiği için açığa alınan  polis memurundan yeni açıklama! Terörsüz Türkiye sürecini eleştirdiği için açığa alınan polis memurundan yeni açıklama!