Memurların çalışma hayatı değişiyor ! Beceriye göre ödül sistemi

Memurların çalışma hayatı değişiyor ! Beceriye göre ödül sistemi
Güncelleme:

Kamu personelinin beceri ve yetenek düzeyleri tespit edilecek ve başarı kriterlerine göre ödül verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bürokrasinin azaltıması talimatının ardından kamu personeline yönelik kritirler için çalışma başlatıldı.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Kamu personeli insan kaynağının etkin kullanılması için, ''hizmet-personel-ücret" mekenizmasının yapılandırılması gündemde. Yeni çalışma kapsamında, kamu personelinin bilgi ve beceri düzeyi tespit edilecek ve sisteme aktarılacak. Hizmet içi eğitimlerle birlikte bilgi ve beceri düzeyinde olası eksiklikler tespit edilerek eğitimler verilecek.

ÖDÜL SİSTEMİ GELİYOR

Bu kapsamda Yeni Ekonomik Program’da da yer alan ‘kamuda esnek çalışma’ için yeni modeller geliştirilecek. Kamuda çalışanlarının becerilerinin yanı sıra ‘yetenek’ ölçümleri de yapılacak. Bürokrasinin azaltılması ve kamuda iş ve işlemlerin hızlandırılması için yapılacak düzenlemenin ardından ödül ve performans sistemi hayata geçirilecek.Kamu personelinin verimliliği ve başarılarına göre ödüllendirme sistemi hayata geçirilecek. Tüm bu çalışmalar 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Hürriyet