Bakan Koca: 6.5 milyon doz aşı pazartesi günü geliyor

Bakan Koca: 6.5 milyon doz aşı pazartesi günü geliyor
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci parti CoronaVac aşısı için Çin’den onay alındığını ve 10 milyon doz aşının bu haftasonunda Türkiye’ye ulaşabileceğini söylemişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci sevkiyatta gelecek olan 10 milyon doz aşının 6.5 milyonunun ne zaman geleceğini açıkladı

Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının ikinci partisi Türkiye'ye geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının 2. sevkiyatının ilk bölümü olan 6.5 milyon doz aşının pazartesi günü Türkiye'ye ulaşacağını duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak." ifadelerini kullandı.

3 MİLYON DOZ GELMİŞTİ

Çinli CoronaVac firmasının ürettiği Sinovac aşıların ilk 3 milyon dozu Türkiye’ye getirilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın sitesinden duyurduğu son rakamlara göre, 1 milyon 238 bin 343 kişiye aşı yapıldı.

ERDOĞAN: 10 MİLYON DOZ AŞI DAHA GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci parti CoronaVac aşısı için Çin’den onay alındığını ve 10 milyon doz aşının bu haftasonunda Türkiye’ye ulaşabileceğini söylemişti.

Seçiniz...