12 Dev Adam kötü başladı

12 Dev Adam kötü başladı
Güncelleme:

A Milli Basketbol Takımı, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Super Cup’ın ilk maçında Polonya’ya boyun eğdi: 83-73.

12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarında Polonya karşısında bir kez daha hatalarını görme fırsatı yakaladı. Savunma yaptığı anlarda öne fırlayan ay-yıldızlı ekip, rakibine son çeyrekte 27 sayı şansı tanıyınca farklı kaybetti.

Polonya karşısında maça Dixon’ın hücumdaki performansıyla başladı millilerimiz, 5’te 5 üç sayı isabeti, Karşıyaka’daki rolünü aldığında yine etkili olabileceğini gösterdi. Ancak hem onun bireysel, hem de takım halindeki savunma performansı iç açıcı değildi, Polonya 21 sayı üretince, ilk çeyrek millilerimizin 23-21 üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğin başında daha savunmacı bir beşle başladı millilerimiz. Rakibi art arda top kayıplarına zorlayan Türkiye, 35-27’de 8 farkı yakaladı, devreyi de 39-35 galip tamamladı.

İlk yarıda hiç süre almayan Barış Hersek, 2. yarıya başlayan beşte bulunurken, 25. dakikada skoru 49-42’ye getiren üçlüğü de attı. Ancak rakibin ikili sıkıştırmaları etkisini gösterince, 29. dakikada skor üstünlüğü Polonya’ya geçti, Cedi’nin üçlüğü 3. periyodun da 58-56 bitmesini sağladı.

Kartal’ın iyi oyunu ile son çeyreğin başında 65-61 öne geçen Türkiye, Cedi’nin sakatlığı ile oyundan düştü. Son dakikalarda Banvit’in yeni transferi Slaughter ile oyuna ağırlığını koyan Polonya, salondan 83-73 galip ayrıldı.

Rakip Letonya
A Milli Basketbol Takımımız, Supercup’ta bugün Letonya karşısına çıkacak. Almanya’nın Hamburg şehrinde oynanacak karşılaşma TSİ 19.15’te başlayacak ve NTV Spor’dan yayınlanacak.