Federasyon da açıkladı ! Turnuva...

Federasyon da açıkladı ! Turnuva...

Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığı turnuvanın Türkiye'den alınıp İspanya'ya verildiğini yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacağı açıklanan 2B kategorisi Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası'nı, "terör" bahanesiyle iki gün önce gönderdiği yazı ile Türkiye'den alıp İspanya'ya verdiğini dün Doğan Haber Ajansı (DHA) kamuoyuna duyurmuştu. Bugün ise Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığı kendi internet sitesinden olayı yazılı bir açıklama ile duyurdu.

İşte o resmi açıklama:
 
KAMUOYUNA DUYURULUR...
Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (llHF), 29 Şubat-06 Mart 2016 tarihlerinde Ankara'da yapılacak 2016 IIHF Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı ( Div.2B) güvenlik gerekçesiyle Türkiye'den alarak İspanya'ya verdiğini açıkladı.
 
Turnuvaya katılacak takımların yaptığı başvuru sonrasında verilen kararı kendileri için de 'alışılmadık bir adım' olarak değerlendiren IIHF, durumu Federasyonumuza bildirdi.
 
Bilindiği gibi Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu olarak, Uluslararası Federasyonu'nun 15 Mayıs 2015 tarihinde Prag'da yapılan Genel Kurulu'nda 2016 Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın (Div. IIB) Türkiye'de yapılması doğrultusunda verdiği kararın ardından, organizasyon ile ilgili tüm çalışmalar büyük bir istek, heyecan ve özveriyle yürütüldü ve bu şampiyona için devletimiz hep yanımızda yer aldı.
Federasyonumuz, buz hokeyinin yaygınlaşmasına ve daha çok ilgi görmesine katkıda bulunacağı düşüncesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Basketbol Federasyonu ile koordineli bir çalışma yaparak, şampiyonanın 10 bin seyirci kapasiteli Ankara Spor Salonu'na (ANKARA-ARENA) alınmasını sağladı.
Salonun buz pistine dönüşüm çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiği sırada turnuvanın başlamasına sadece 40 gün kala, IIHF anlamakta güçlük çektiğimiz bir kararla terör saldırılarını gerekçe göstererek şampiyonayı ülkemizden alarak İspanya'ya verdi.
Tüm dünya, Avrupa'nın önemli şehirlerindeki terör saldırıları sonrasında uluslararası dayanışma sergilerken, alınan bu karar ülkemizde büyük tepkiyle karşılandı.
Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'nun bu kararı, teröre karşı ortak tepki koymakta yanlış bir tavırdır. Avrupa'nın tüm liderleri terörle mücadelede Türkiye'ye destek mesajları verirken ve hiçbir uluslararası spor organizasyonu iptal edilmezken, IIHF'in aldığı bu karar uzun süre sorgulanacaktır.
 

DHA