''Volkan Demirel Milli Takım'a çağrılmamalı''

''Volkan Demirel Milli Takım'a çağrılmamalı''

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, 'Tarafsız Saha' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, "Eğer siz Volkan Demirel'i tekrar bu kadroya dahil ederseniz kadrodaki oyuncular için de bir sorun çıkar diye düşünüyorum. Siz en önemli maçlarda Milli Takım kalesini terk etmişsiniz, her şey düzelmiş, işler yoluna girmiş, 'Ben tekrardan hazırım' şeklinde olmamalı diye düşünüyorum" dedi.

Eski milli kaleci ve yorumcu Ömer Çatkıç, moderatörlüğünü Hakan Dede'nin yaptığı TGRT Haber'de yayınlanan 'Tarafsız Saha' programında önemli açıklamalarda bulundu. Diego'nun bir Alex olmadığını belirten Çatkıç, Fenerbahçe'nin oyun sistemi hakkında konuşarak, "Diego kesinlikle bir Alex değil. Vitor Pereira, 4-1-2-3'den vazgeçmeyecek. Bu belli oldu. Bu sistemde oynayacaksanız Mehmet Topal'ın önünde oynayacak 2 tane futbolcu mutlaka Alper ve Ozan olmalı. Alper ve Ozan o işleri yapabilirler. Ama siz Diego'yu kullanırsanız hem Diego kötü görünür hem de oyun sisteminizde başarılı olamazsınız" ifadelerini kullandı.
 
"PEREIRA ALGI OPERASYONU YAPIYOR"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın algı operasyonu yaptığını dile getiren Çatkıç, "Herkesin onun istediği gibi düşünmesini istiyor. Bu şekilde olmaz. Futbolun doğruları var. O diyor ki, 'Biz hafta içi maç oynuyoruz, hafta sonu maç oynuyoruz, çok yoruluyoruz.' Dünyada sadece hafta içi hafta sonu maç oynayan siz değilsiniz ve bu takımın da teknik direktörü sadece sen değilsin. Dünya bu şekilde oynuyor Pereira. Taraftarları bu şekilde etkileyerek bu oynatmış olduğun kötü oyuna ortak edemezsin. Taraftarı içine çekmeye çalışıyor. Bu şekilde yapamazsın. Bu şekilde insanların aklıyla oynayamazsın. Bu elindeki kadroyla çok daha iyi bir planlama yapıp, daha iyi bir futbol oynatmak zorundasın" diye konuştu.
 
"VOLKAN DEMİREL TEKRAR MİLLİ TAKIM'A ÇAĞRILMAMALI"
A Milli Takım'ın kalesinde problem olmadığını söyleyen eski milli kaleci Ömer Çatkıç, Volkan Babacan'ın 'Ben Milli Takım'ın kalesini koruyabilirim' mesajını verdiğini vurgulayarak, "Volkan Demirel bir karar verdi. Milli takımı bıraktı. Volkan Babacan bu görevi hak etti. En önemli maçlarda kaleyi korudu. En önemli zamanda ortaya çıktı ve takımın Avrupa Şampiyonası'na gitmesinde katkısı vardı. Futbolda her şey sahada değildir. Davranış biçimi de önemlidir. Eğer siz Volkan Demirel'i tekrar bu kadroya dahil ederseniz kadrodaki oyuncular için de bir sorun çıkar diye düşünüyorum. Siz en önemli maçlarda Milli Takım kalesini terk etmişsiniz, her şey düzelmiş, işler yoluna girmiş, 'Ben tekrardan hazırım' şeklinde olmamalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
"MUSTAFA DENİZLİ SIRADAN OLMADIĞINI GÖSTERMELİ"
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli hakkında da açıklamalarda bulunan Ömer Çatkıç, Mustafa Denizli'nin sıradan olmadığını göstermesi gerektiğini söyledi. Çatkıç, "Basın toplantılarında konuşan Mustafa Denizli gerçekten bambaşka bir şey. Tüm teknik direktörlerin örnek alması gereken bir konuşma şekli. Ama önünde saha çizgisi varken Mustafa Denizli bana o kadar çok heyecan vermedi. Galatasaray'a geldiğinden beri, 'çok etkili', 'bunu yaptı' diyemiyorum. 'Galatasaray'a dokundu, şu yapmış olduğu hamleyle farklı bir takıma büründü' diyemiyorum. Konuşma anlamında her şey çok iyi ama saha içinde yapılan uygulamalara baktığın zaman çok fazla umut vermiyor bence. Teknik direktör geldiği zaman bir maçta, iki maçta çok şey değiştirebilmeli. Bunu yapabiliyorsanız siz farklı bir teknik direktörsünüz. O zaman sıradan teknik direktör oluyorsunuz. Sıradan bir teknik direktör olmadığını göstermeli bence" açıklamasını yaptı.