UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sürprizli gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sürprizli gecenin sonuçları
Güncelleme:

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi, E, F, G ve H gruplarındaki maçlarla başladı. İşte gecenin sonuçları...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4’üncü haftasında 8 maç oynandı. Manchester City ve Leipzig, üst tura kalmayı garantilerken, sürpriz sonuca ise Shakhtar Donetsk imza attı.

İşte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 7 Kasım'da oynanan karşılaşmaların sonuçları...

Karşılaşmalarda, Manchester City, konuk ettiği Young Boys'u ilki penaltıdan olmak üzere 23. ve 51. dakikalarda Erling Haaland, 45+1. dakikada Phil Foden'ın ağları sarsmasıyla 3-0 yendi ve G Grubu'ndan çıkmayı garantiledi.

Aynı grupta, konuk olduğu Kızılyıldız'ı 2-1'le geçen Leipzig de üst turu garantileyen diğer takım oldu.

Milan, konuk ettiği Paris Saint-Germain'i (PSG) 12. dakikada Rafael Leao, 50. dakikada Olivier Giroud'un golleriyle 2-1 yendi.

Fransa ekibinin tek golü, 9. dakikada Milan Skriniar'dan geldi.

Gecenin bir diğer önemli karşılaşması E Grubu’nda yer alan İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile İskoçya ekibi Celtic arasında geçti.

Karşılaşmayı ev sahibi ekip Atletico Madrid 6-0’lık skorla farklı kazandı. İspanyol ekibe galibiyeti getiren golleri 6 ve 60’ıncı dakikalarda Antoine Griezmann, 45+2 ve 76’ncı dakikalarda Alvaro Morata, 66’ncı dakikada Samuel Lino ve 84’üncü dakikada Saul kaydetti.

Öte yandan Celtic’de 23’üncü dakikada Daizen Maeda kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu sonucun ardından Atletico Madrid grupta puanını 8’e çıkararak liderlik koltuğuna oturdu. Celtic ise gruptaki 3’üncü mağlubiyetini alarak 1 puanla son sırada kaldı.

Sürpriz sonuca ise Shakhtar Donetsk imza attı.

H Grubu'nda ilk 3 maçını kazanan Barcelona'yı, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle Hamburg kentindeki Volkspark Stadı'nda ağırlayan Shakhtar Donetsk, 40. dakikada Danylo Sikan'ın fileleri havalandırmasıyla sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Barcelona gruptaki ilk yenilgisini alarak 9 puanla liderliğini korudu, Shaktar ise puanını 6’ya çıkararak haftayı 3’üncü sırada tamamladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN SONUÇLARI

Borussia Dortmund (Almanya)-Newcastle United (İngiltere): 2-0

Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-Barcelona (İspanya): 1-0

Atletico Madrid (İspanya)-Celtic (İskoçya): 6-0

Lazio (İtalya)-Feyenoord (Hollanda): 1-0

Milan (İtalya)-Paris Saint-Germain (Fransa): 2-1

Manchester City (İngiltere)-Young Boys (İsviçre): 3-0

Kızılyıldız (Sırbistan)-Leipzig (Almanya): 1-2

Porto (Portekiz)-Royal Antwerp (Belçika): 2-0