İşte şampiyonluk için kalan maçlar !

İşte şampiyonluk için kalan maçlar !
Güncelleme:

Süper Lig'de Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçın ardından zirvede planlar değişti. İşte Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir’in kalan maçları...

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında kartlar yeniden dağıtıldı. Sadece Galatasaray’ın zirvedeki yerini koruduğu 31. haftanın sonunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in ligdeki pozisyonları değişti. Fenerbahçe’nin deplasmanda Kasımpaşa’yı 4-1 yendiği haftada Galatasaray’ın derbi maçta Beşiktaş’ı 2-0 yenmesi ve Medipol Başakşehir’in Osmanlıspor deplasmanından 4-1 galip ayrılması şampiyonluk yarışındaki takımların ligdeki sıralamalarının değişmesine neden oldu. Sadece haftaya lider giren Galatasaray’ın sıralaması değişmezken, haftaya ikinci sırada giren Beşiktaş, üçüncü sırada yer alan Medipol Başakşehir ve dördüncü sırada yer alan Fenerbahçe puan cetvelinde yeni yerlerine yerleştiler.

Şampiyon olmak için mücadele eden dört takımdan Fenerbahçe, haftanın açılışını yaptı. Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 4-1 gibi farklı bir sonuçla mağlup ederek maç fazlasıyla da olsa ikinci sıraya yükseldi. Medipol Başakşehir’in Osmanlıspor ile deplasmanda oynayacağı ve Galatasaray-Beşiktaş derbisini bekleyen Fenerbahçe, bu

Gündüz kuşağında sahaya çıkan Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ile Ankara’da oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 yenik tamamladı. Fenerbahçe ile birlikte Galatasaray ve Beşiktaş’ın da umutlandığı ilk yarıdaki skor ikinci yarıda bambaşka bir hal aldı. Rakibine oyun olarak üstünlük kuran Medipol Başakşehir, 4 gol birden bulduğu ikinci yarıda farka gitti. Bu galibiyet, Medipol Başakşehir’i maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturttu. Derbiden bir beraberlik çıkmasını bekleyen Medipol Başakşehir, böylece haftayı zirvede kapatmanın hesaplarını yaptı.

İşte şampiyonluk için kalan maçlar ! - Resim : 1

Haftanın en önemli maçında ise Galatasaray ile Beşiktaş derbi maçta karşı karşıya geldi. İki takımın da mutlak galibiyet için Türk Telekom Stadı’na çıktığı maç nefes kesti. İki takımın da bol pozisyon bulduğu, oyunu hiç soğutmaya çalışmadığı ve tempoyu düşürmediği maçta Galatasaray, rakibini 2-0 mağlup etti. Beşiktaş’ta Pepe ve Negredo sakatlanarak, Tosic ise kırmızı kart görerek Galatasaray-Beşiktaş derbisini tamamlayamayan isimler oldu. Galatasaray’da ise Mariano, henüz 15 dakika yeni dolmuşken sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Galatasaray, Gomis’in ayağından bir de penaltı kaçırdığı Beşiktaş derbisini kazanarak liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Bütün bu sonuçların ardından Galatasaray, 66 puanla zirvede yer alırken, Medipol Başakşehir 65 puanla ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe 63 puanla üçüncü, Beşiktaş ise 62 puanla dördüncü sırada yer aldı. Şampiyonluk için önemli olan ikili averaj hesaplarında ise sadece Galatasaray ve Fenerbahçe eşit durumda… Bu iki takım sezonu aynı puanda tamamlarsa genel averaja bakılacak. Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki diğer iki rakibi Medipol Başakşehir ve Beşiktaş’ın ikili averajda gerisinde… Medipol Başakşehir ise ikili averajda Beşiktaş’ın önünde Fenerbahçe’nin gerisinde yer alıyor. Galatasaray ile eşit, Medipol Başakşehir’in önünde yer alan Fenerbahçe, ikili averajda Beşiktaş’ın gerisinde yer alıyor.

Şimdi sıra bu dört takımın gelecek üç hafta oynayacağı maçlara çevrildi. İşte kalan üç haftada şampiyonluk yarışındaki takımların oynayacağı maçlar:

Süper Lig’de son 3 hafta:

GALATASARAY:

Akhisarspor (D)

Yeni Malatya (E)

Göztepe (D)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR:

Sivasspor (E)

Antalyaspor D)

Kasımpaşa (E)

FENERBAHÇE:

Bursaspor (E)

Karabükspor (D)

Konyaspor (E)

BEŞİKTAŞ:

Kayserispor (E)

Osmanlıspor (D)

Sivasspor (E)