Medipol Başakşehir sahadan çekildi; maç ertelendi!

Medipol Başakşehir sahadan çekildi; maç ertelendi!
Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda PSG-Medipol Başakşehir maçının 14. dakikasında temsilcimizin yardımcı antrenörü Pierre Webo kırmızı kart gördü. 4. hakemin ırkçı söylemleri nedeniyle M.Başakşehir sahadan çekildi. UEFA, 4. hakemi ırkçı söylemleri nedeniyle görevden aldı. Karşılaşmanın yarın akşam farklı hakemlerle kaldığı yerden devam edeceği açıklandı.

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nun altıncı haftasındaki PSG-Medipol Başakşehir maçının 14. dakikasında temsilcimizin yardımcı antrenörü Pierre Webo kırmızı kart gördü.

Bu kırmızı kartın ardından oyun durdu. Medipol Başakşehir Kulübü " Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya ırkçılık yapıldı ancak Webo oyundan atıldı. Oyun bir süredir durmuş vaziyette" açıklamasını yaptı.

Müsabaka 0-0 devam ederken maçın 14. dakikada duran karşılaşmasının ardından yaşanan tatsız olay sonrasında Medipol Başakşehir, sahadan çekilerek soyunma odasına gitti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerin ardından maçın farklı bir hakem grubuyla yarın kaldığı yerden devam etmesi kararı alındı.

BU AKŞAM KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Paris Saint-Germain maçının bu akşam (9 Aralık Çarşamba) TSİ 20.55’te kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, karşılaşmanın bu akşam TSİ 20.55'te kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Gümüşdağ, aynı hakemlerle maça çıkmama kararını aldıklarını UEFA'ya bildirdiklerini ve bu konuda UEFA ile protokol imzalandığını belirtti.

Başakşehir Futbol Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Eröğüt de Rumen hakem ekibinin tamamen değiştirildiğini, maçın farklı hakemlerle tamamlanacağını kaydetti.

PSG-Medipol Başakşehir maçına Hollandalı hakem Danny Makkelie atandı.

"DÖRDÜNCÜ HAKEM ''NEGRO'' DEDİ"

beIN SPORTS muhabiri Gürler Akgün, konuyla ilgili son gelişmeleri aktardı. Gürler Akgün, "4. hakemin 'Negro' lafı duyuldu. Webo da bunu duydu. Okan Hoca da çılgına döndü. Özellikle Demba Ba, yedek kulübesinden çıkıp hakemlerin yanına geldi." ifadelerini kullandı.

Başakşehir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kırmızı kart, Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya ırkçılık yapıldı ancak Webo oyundan atıldı. Oyun bir süredir durmuş vaziyette." ifadeleri kullanıldı.

Daha sonra yapılan paylaşımda, "Tüm futbolcular soyunma odasına yöneldi. Oyuna 10 dakika ara veriliyor." açıklaması yapıldı.

"HAKEM MAÇA ÇIKARSA SAHADA OLMAYACAĞIZ"

Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, "4. hakem çekilirse maça devam etme kararımız var. Eğer 4. hakem maça çıkarsa biz sahada olmayacağız." açıklamasdında bulundu.

BAŞAKŞEHİR'DEN PAYLAŞIM

Medipol Başakşehir sosyal medya hesabından "IRKÇILIĞA HAYIR, SAYGI" mesajı paylaşıldı. 

Başakşehir daha sonra 'Irkçılığı hayır' yazan bir tweet paylaştı.

Medipol Başakşehir sahadan çekildi; maç ertelendi! - Resim : 1

DÖRDÜNÜ HAKEM KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNDU

Webo'ya ırkçılık yapan Rumen hakem Sebastian Colţescu, "Irkçılık yapmadım, Rumence Negru (siyah adam) dedim" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IRKÇILIĞA VE AYRIMCILIĞA KAYITSIZ ŞARTSIZ KARŞIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından, "Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız."mesajını paylaştı. 

4 BÜYÜKLERDEN BAŞAKŞEHİR'E DESTEK

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, Paris Saint-Germain maçında ırkçılık yaşayan Medipol Başakşehir için destek paylaşımları bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Medipol Başakşehir'in, deplasmanda Fransız ekibi Paris Saint Germain ile oynadığı maçta turuncu-lacivertlilerin yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya, 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçılık yapıldı. Bu olayın yaşanmasının ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, Başakşehir'in yanında olduklarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

İLK 11'LER

Paris Saint-Germain: Navas, Kimpembe, Marquinhos, Danilo, Florenzi, Bakker, Veratti, Paredes, Rafinha, Neymar, Mbappe.

Başakşehir: Mert, Rafael, Hasan Ali, Ponck, Mehmet Topal, Berkay, Mahmut, İrfan Can, Deniz, Gulbrandsen, Crivelli.

BAŞAKŞEHİR, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE LEİPZİG MAĞLUBİYETİ İLE BAŞLADI

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında bu Leipzig'e deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup oldu. Grupta ikinci maçında sahasında PSG'ye aynı skorla kaybeden Başakşehir, 3. hafta maçında sahasında Manchester United'ı 2-1'lik skorla geçti ve gruptaki tek 3 puanını aldı. 4. hafta maçında Old Trafford'da Manchester United'e konuk olan Başakşehir 4-1'lik skorla sahadan mağlup ayrıldı. 5. hafta maçında ise Leipzig'i sahasında konuk eden Başakşehir 2-1 geride kapattığı ilk yarının ardından ikinci yarıda 3-1 geriye düşmesine rağmen İrfan Can'ın attığı müthiş gollerle skoru 3-3'e getirse de maçın son dakikalarında Trabzonspor'dan bu sezon transfer edilen Alexander Sörloth'un attığı gole engel olamadı ve sahadan 4-3'lük skorla  mağlup ayrıldı

Seçiniz...