Sporseverler Digiturk'e isyan etti!

Sporseverler Digiturk'e isyan etti!
Güncelleme:

Premier Lig, Formula 1 ve NBA müsabakalarının Türkiye'de yayınlayan S Sport'un, Digitürk'ün geçmişe yönelik ödemelerini yapmadığı gerekçesiyle Digitürk'ten çıkma kararı, sporseverleri isyan ettirdi. Digiturk'e tepkiler çığ gibi büyüyor.

Türkiye'de milyonlarca abonesi olan Digiturk'ün sözleşme gerekliliklerini yerine getirmemesi milyonlarca sporseverin tepkisine yol açtı.

Türkiye'de Premier Lig, Formula 1 ve NBA'in yayın haklarını elinde bulunduran Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Saran Holding'in bünyesinde yer alan S Sport kanalı, "Digitürk yönetiminin geçmişe dönük yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve geleceğe yönelik olumlu adımlar atılamaması" gerekçesiyle Digitürk'ten çıktığını duyurmuştu.

Hem sosyal medya üzerinden hem de Digiturk'un müşteri hizmetleri üzerinden tepkilerini dile getiren çok sayıda sporseverler Digiturk'e "Biz bu yayınları izleyebilmek için abone olmuştuk, şimdi nasıl izleyeceğiz" diyerek aboneliklerinin iptalini istedi.

Digiturk'ten çıkma kararı alınan S Sport kanalına şu an S Sport Plus uygulaması, D-Smart 78. Kanal, TV+ 77. Kanal, Tivibu 74. Kanal, Kablo TV 240. Kanal ve Vodafone TV 11. Kanal’dan erişim sağlanabiliyor.

S Sport tarafından yapılan açıklama şöyle;

 “Kamuoyuna Duyuru

Türkiye'de spor yayıncılığına farklı bir vizyon getiren, dünyanın en önemli spor organizasyonlarının yayıncısı S Sport ile Bein Media Group bünyesindeki Digitürk platformu arasındaki anlaşma 30 Ağustos 2020 tarihinde sona ermiştir.

Digitürk yönetiminin geçmişe dönük yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve geleceğe yönelik olumlu adımlar atılamaması nedeni ile 4 Eylül 2020 saat 18:00 itibari ile S Sport kanalının Digitürk platformundaki yayını durdurulmuştur.