1 milyon abone daha kaybeden Netflix'ten hesap paylaşımına sınırlama

1 milyon abone daha kaybeden Netflix'ten hesap paylaşımına sınırlama
Güncelleme:

Yılın ikinci çeyreğinde 970 bin abone daha kaybeden Netflix, geleceğe olumlu bakıyor.

Bir süredir abone kayıplarıyla gündeme gelen Netflix, yılın ikinci çeyreğinde 970 bin abone kaybedildiğini açıkladı.

Video içerik platformları sektöründe son yıllarda rekabetin sertleşmesiyle birlikte Netflix'in abone kaybı sayısı artmış, şirket ikinci çeyrek için 2 milyon abone kaybı tahmininde bulunmuştu.

 Abone sayısındaki azalışın beklentilerin altında olması yatırımcıları memnun ederken, Netflix hisseleri açıklamanın ardından yüzde 8 değer kazandı.

Şirket yılın üçüncü çeyreğinde ise 1 milyon abone kaybı beklendiğini duyurdu.

Netflix'in ikinci çeyrekteki net kârı ise 1,4 milyar dolar olarak açıklandı. Bir önceki çeyrekte net kâr 1,3 milyar dolardı. Yıl boyunca yüzde 8,6 oranında artan şirket gelirleri ise 7,9 milyar dolara ulaştı.

Netflix'in en çok abone kaybettiği ülkeler ABD ve Kanada olurken, bu ülkelerdeki abone kaybı sayısı 1,3 milyon kullanıcıya kadar ulaştı.

NETFLIX'İN UZUN VADELİ PLANLARI
Şirket nisan ayında 10 yıldan uzun bir süredir ilk kez abone sayısında düşüş yaşandığını açıklamış, bu açıklamanın ardından Netflix hisselerinde büyük düşüş yaşanmış ve şirketin geleceği hakkında şüpheler oluşmuştu.

Ancak ikinci çeyrekte yaşanan abone kaybına rağmen düşüşün beklentilerin altında kalması şirket hakkındaki negatif havayı dağıttı.

Şirket uzun vadede ise abonelik planlarında bazı değişiklikler yaparak, ödeme modellerini değiştirmeyi düşünüyor. 2023'ün ilk aylarında reklamlı üyelik modelini getirmeyi planlayan Netflix ayrıca hesap paylaşımına da yeni sınırlamalar getirmeyi planlıyor.

Dünya genelinde yaklaşık 100 milyon hanede Netflix'in ödeme yapılmadan izlendiğini belirten şirket, bu konuda çalışma yürüttüklerini ve şifre paylaşımına karşı kolay bir ödeme planını içeren yeni bir değişiklik üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Etiketler netflıx abone