Aziz Sancar'a bir ödül daha !

Aziz Sancar'a bir ödül daha !
Güncelleme:

Prof. Dr. Aziz Sancar, Üstün Bilim İnsanı ödülünü aldı.

Prof. Dr. Aziz Sancar, "Biz her şeyi yaparız düşüncesiyle büyüdüm, hocalarımız doğru söylüyor. "Biz Türkler her şeyi yaparız" fikriyle Amerika'ya gittim, aşırıya kaçırdım" dedi.

DNA onarımı mekanizmaları konusunda yaptığı çalışmalarla Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar, Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen Üstün Bilim İnsanı Beratı Takdimi Töreni ve Sancar adına Çınar Ağacı dikimi törenine katıldı. Ağacın dikildiği alana "Aziz Sancar Bilim Meydanı" adı verildi.

Törende açış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş, "Aziz Sancar her zaman memleketini her zaman ülkesini düşünen bir bilim insanı. Aziz Sancar'ın bu başarı ve bu gurur dolu öyküsünün temelinde eğitim, insani değerler ve güçlü vefa duygusu yatar. Neye vefalıdır? Aziz Sancar milli değerlerimize vefalıdır, bayrağımıza, vatanımıza, bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize, atalarımıza bağlıdır. Bu vefası aslında dünedir, dünden bugünedir, bugünden geleceğedir. O Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleşmiş bir bilim insanıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Sancar'a, Prof. Dr. İbiş tarafından "Üstün Bilim İnsanı Beratı" takdim edildi.

Prof. Dr. Sancar ise, özgüvenin önemini vurgulayarak, "Özgüveni bana cumhuriyet verdi, çok idealist hocalarım vardı. Biz Türkler her şeyi yaparız, her şeyi başarırız, İstiklal Savaşı'nı kazandık, bütün Batı'ya karşı savaştık İstiklal'imizi kurduk ve şimdi devam ettirmenin yolu eğitimdir diye bize aşıladılar. Biz her şeyi yaparız düşüncesiyle büyüdüm, hocalarımız doğru söylüyor "biz Türkler her şeyi yaparız" fikriyle Amerika'ya gittim, aşırıya kaçırdım. Biz çalıştığımız ve ürettiğimiz sürece üstün olacağız, üstünlük genetik değildir, bütün insanlar birbirine eşittir. Çoğu insan zekaya inanır ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum" diye konuştu.

Törenin ardından Prof. Dr. Sancar adına Çınar Ağacı dikimi gerçekleşti ve ağacın dikildiği alana "Aziz Sancar Bilim Meydanı" ismi verildi.

Aziz Sancar'a bir ödül daha !

[PAGE]

Aziz Sancar'a bir ödül daha !

[PAGE]

Aziz Sancar'a bir ödül daha !

[PAGE]

Aziz Sancar'a bir ödül daha !

İHA