Böyle giderse internet çökecek !

Böyle giderse internet çökecek !
Güncelleme:

Biliminsanları, internet kullanımındaki artış bu şekilde devam ederse altyapının çökeceğini söyledi.

Biliminsanlarına göre internet kullanımındaki hızlı artış bu şekilde devam ederse 2023'te mevcut iletişim altyapısı yetersiz kalacak.

İngiliz biliminsanları, internetin 2023’te ‘çökebileceğine’ dair uyarıda bulundu. Bu uyarının arkasında ise veri iletimini sağlayan mevcut altyapının yetersiz kalabileceği var.

Techinside'ın haberine göre uyarıyı yapan isim Birmingham Üniversitesi’nden Prof. Andrew Ellis, önümüzdeki sekiz yıl içinde bu kritik noktaya ulaşılabileceğini belirtiyor. Yaptıkları laboratuvar testlerinin, iletişimi sağlayan kabloların 2023’te fiziksel sınırlarına ulaşacağını tespit ettiklerini söyleyen Prof. Ellis, şimdiden bunun önüne geçilmesini sağlayacak çözümler geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Prof. Ellis, kritik tarihin bu kadar yakın olmasında veri miktarındaki artışın yanı sıra internet için gereken enerji miktarının da önemli olduğunu kaydediyor. Halen İngiltere’deki enerji tüketiminin yüzde 16’sının internet için harcandığını söyleyen Ellis, bu miktarın her dört yılda bir iki katına çıktığının altını çiziyor.

Etiketler internet birmingham