Google'dan Chrome kullanıcılarına müjde

Google'dan Chrome kullanıcılarına müjde
Güncelleme:

Google Chrome 92 sürümü ile kullanışı yenilikler sunuldu. Chrome artık oltalama saldırılarından da koruyacak.

Haber Tekno’da yer alan habere göre, Google imzası taşıyan Chrome 92 sürümü bilindiği gibi tüm platformlarda kullanılan ve aktarılana göre en çok aktif kullanıcıya sahip olan bir tarayıcı. Chrome 92 sürümü ile birlikte kullanıcılara sunulan önemli özelliklerden birisi phishing (oltalama) saldırılarına karşı hiç olmadığı kadar iyi koruma sağlıyor.

Android işletim sistemi için sitelere verilen izinleri adres çubuğu ile kolayca erişim sunan yeni sürüm, adres çubuğu üzerinden web tarafına da büyük yenilikler vadediyor. Masaüstü tarafından adres çubuğuna ayarla yazılığı zaman Chrome ayarlarına hızlı bir şekilde gidilebiliyor.

GOOGLE IOS TARAFI İÇİN DE YENİLİKLER VAR

Tasarım farklılıklarına giden Google, Chrome 92 hakkında şu güncelleme notlarını paylaştı;

“Chrome’u seçtiğiniz için teşekkürler. Bu sürümle birlikte:

Artık bir web sayfasının tamamının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. İlk ekran görüntüsünü aldıktan sonra, ekran görüntüsü düzenleyicinin üst kısmındaki “Tam Sayfa” seçeneğini bulun.

 Touch ID, Face ID veya şifre kodu ile Gizli sekmelerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Chrome uygulamasına geri döndüğünüzde kimliğinizi doğrulayana kadar Gizli sekmeleriniz görünmez. Özelliği açmak için Ayarlar > Gizlilik > Chrome’u kapattığınızda Gizli sekmeleri kilitleyin ayarına gidin.

Yeni Sekme Sayfası’ndaki Keşfet’in yenilenen tasarımı, ilgi alanlarınızı araştırmanızı kolaylaştırıyor.

Sekme Değiştirici’den tüm sekmeleri kapatmak istediğinizde Chrome artık onay istiyor.

 Ayarlar, Geçmiş ve Yer İşaretleri görsel olarak yeniden tasarlandı.

Sekme Değiştirici’den Okuma Listenize ayrı ayrı sekmeler ekleyebilir, paylaşabilir ve yer işareti koyabilirsiniz. Bu seçeneklerin yer aldığı menüyü görüntülemek için Sekme Değiştirici’de herhangi bir sekmeyi seçip basılı tutun.