iPhone'u olanlar aman dikkat !

iPhone'u olanlar aman dikkat !
Güncelleme:

iPhone ve iPad'lerde çıkan sahte Apple iOS çökme raporlarını dikkate almayın.

Eğer bir iPhone veya iPad kullanıyorsanız, ekranda bu sahte mesajı görünce sakın panik yapmayın.

Malwarebytes şirketinde görev alan üst düzey güvenlik araştırmacısı Jerome Segura, son zamanlarda iPhone ve iPad'i kapsayan birçok sahte iOS çökme raporu bildirildiğini söyledi. Çevirimiçi dolandırıcıların artık sadece Windows kullanıcılarını hedeflemediğini belirten Segure, Mac OS ve son zamanlarda iOS işletim sistemine yönelme cesareti bulduklarını ifade ediyor.

Çökme raporu ile karşılaşan iOS kullanıcıları, ekrana gelen pop-up mesajda, üçüncü parti bir uygulamanın cihazın çökmesine neden olduğunun yazılı olduğunu söylüyor. Ayrıca mesajda problemin giderilmesi için aranması istenen bir telefon numarası da bulunuyor.
 

Jerome Segura, bu gibi sahte uyarıların, bilgisayar ve cihazlarla ilgili güvenlik veya performans problemlerinin olduğunu öne sürerek kullanıcıları destek hattını aramak için ikna etmeye çalıştığını söylüyor. Bu tip dolandırıcılıkların "Sosyal Mühendislik" temeline dayandığını söyleyen Segura, asıl amacın telefon üzerinden kredi kartı bilgilerine ulaşmak olduğunu ifade ediyor.

Ekrana gelen pop-up mesajı kapatmanın neredeyse imkansız olduğunu belirten Segura, bunun her milisaniyede yeniden görünmek üzere kodlandığını ve Safari'yi kullanılamaz hale getirdiğini söylüyor.

Bu sahte çökme raporundan kurtulabilmek için öncelikle iPhone veya iPad cihazınızı "Uçak Modu"na almanız lazım. Daha sonra Safari'nin tarama geçmişini temizleyip tarayıcıyı yeniden açtıktan sonra Uçak Modu'nun sonlandırılması gerekiyor.