Konyaaltı'nda Halk Sağlığı Buluşmaları başlıyor

Konyaaltı'nda Halk Sağlığı Buluşmaları başlıyor
Güncelleme:

Konyaaltı Belediyesi ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini iyileştirmek ve hastalıkları önlemek adına halkı bilinçlendirmek için Halk Sağlığı Buluşmaları başlatıyor. Buluşmaların ilki 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde yarın Emekli Kahvelerinde gerçekleştirilecek.

Konyaaltı Belediyesi toplum yararı adına düzenlediği etkinliklerine bir yenisini ekliyor. İlçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları önlemek adına halkı bilinçlendirmek için harekete geçen Konyaaltı Belediyesi, ilçede “Halk Sağlığı Buluşmaları” başlatıyor. Buluşmaların ilki 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde Emekli Kahvelerinde gerçekleştirilecek.

TANSİYONLARI ÖLÇÜLECEK 

Halk Sağlığı Buluşmaları kapsamında 17 Mayıs Cuma günü (yarın) saat 11.00’de Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Soytürk Siteler Emekli Kahvesi’nde, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tunca Pişkin ise Gürsu Sahil Emekli Kahvesi’nde halkla buluşarak hipertansiyonun nedenleri ve korunma yollarını anlatacak. Etkinlikte ayrıca sağlık personeli tarafından vatandaşların tansiyonu ölçülecek. 

HALK SAĞLIĞININ ÖNEMİ 

Halk sağlığının en önemli amacının bireylerin sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek olduğuna vurgu yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Hastalık için olası risklerin ortadan kaldırılması ya da hastalık gelişmeden müdahale edilmesi oldukça önem arz etmektedir. Bizler de ilçe sakinlerimizin yaşam kalitesini artırmak adına onları bir çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da bilinçlendirmek istiyoruz. Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.