Ak Parti Diyarbakır Adaylarını Tanıttı

Ak Parti Diyarbakır Adaylarını Tanıttı

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen...

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Aday tanıtım törenine 6. sıra milletvekili adayı Abdurrahman Kurt'un katılmadığı görüldü.

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Ankara'dan havayolu ile Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Havalimanı'nda karşılanan milletvekili adayları tezahüratlarla araçlarına bindi. Havalimanı önünde toplanan kalabalık, adayların posterleri ile saatlerce beklerken, adayların havalimanından çıkışını alkış ve sloganlarla karşıladı. Havalimanı önünde toplanan AK Parti Diyarbakır 2. sıra milletvekili adayı Mehmet Selim Ensarioğlu'nun taraftarları uzun süre sloganlar attı. Kalabalık daha sonra adaylarla birlikte bindikleri araçlarla konvoy halinde şehir turu attı. Şehir turunun ardından 7 Haziran seçimleri için AK Parti'nin Diyarbakır milletvekilli adayları düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Yoğun bir katılımla yapılan aday tanıtım toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile aynı zamanda AK Parti Diyarbakır milletvekili 1. sıra adayı olan Bingöl milletvekili ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı. Bir süre önce milletvekili aday listesinden çekildiğini duyuran AK Parti Diyarbakır milletvekili 6. sıra adayı Abdurrahman Kurt'un törene katılmadığı dikkat çekti.

"BİZ DİĞER PARTİLERİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Aday tanıtım töreninde bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, katılımcıları Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamladı. Konuşmasında HDP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınayan Bakan Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin barış içerisinde geçmesini diledi. Hiç kimseye baskı yapılmadan, müdahale olmayan bir ortamda, herkesin özgür iradesini sandığa yansımasını temenni eden Bakan Yılmaz, "Baskı ile alınan bin tane oydansa, özgür bir şekilde verilen 1 tane oyu tercih ederiz. Biz diğer partileri düşman olarak görmüyoruz. Onları siyasi rakiplerimiz olarak görüyoruz. Siyasi olarak her türlü mücadeleyi yapacağız. Ama hiçbir zaman düşmanca dışlayıcı bir yaklaşımımız olmayacak. HDP Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırılar hangi partiye yapılırsa yapılsın, bu hepimize yapılmış bir harekettir. Ama aynı şekilde AK Parti'nin seçim bürolarına, il veya ilçe başkanlıklarına kimse saldırırsa, onun karşısında da bütün partilerin ilkeli bir şekilde çıkıp, kınamalarını gerek. Biz bunun yapmadığımız sürece siyasete huzur gelmez" dedi.

"DİYARBAKIR İÇİN YENİ BİR KALKINMA STRATEJİSİNİ HAZIRLAYACAĞIZ"

Diyarbakır için yeni bir kalkınma stratejisini hazırlayacaklarını dile getiren Bakan Yılmaz, kent için yeni hedefler ortaya koyacakların ifade ederek, "Çözüm sürecinin sağlayacağı ivme ile Diyarbakır'ı 5 yıl sonra bugünkünden çok daha farklı bir hale getireceğiz" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN YEGANE TAŞIYICI SİYASİ GÜCÜ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'DİR"

Bakan Yılmaz'ın ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, konuşmasında çözüm sürecine vurgu yaptı. AK Parti'nin iktidara gelmesini çözüm süreciyle huzura, barışa, kardeşliğe susamış vatandaşların yanı sıra, IŞİD'den bıkmış, onlardan kurtulmak isteyen, dünyanın değişik coğrafyalarında, zalim rejimlerin elinde inleyen tüm İslam coğrafyasının umutla AK Parti'nin iktidarını beklediklerini söyledi. Bakan Eker, "Çözüm sürecinin yegane taşıyıcı siyasi gücü Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Bizim dışımızda parlamentoda 3 tane parti var. Bunların iki tanesi Türkiye'de bugün Kürt meselesi varsa, bu meselenin yaratıcısı ve maalesef bu meselenin ortaya çıkmasında büyük veballeri olan zihniyetin temsilcileridir. CHP ve MHP'nin zihniyeti kucaklayıcı olmamıştır. Türkiye'de yaşayan insanların annelerinden öğrendikleri dili yasaklamaya varan uygulamalar onların zihniyetlerinin eseridir. Silahla, terörle hiçbir hak elde edilmez. Terör, şiddet ve silah meşru değildir. Biz barış içerisinde kardeşlik duygularıyla meselelerin çözümünden yanayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA