AMASRAYA TERMİK SANTRAL YAPILMAYACAK

AMASRAYA TERMİK SANTRAL YAPILMAYACAK

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'a yapılması düşünülen termik santral konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'a yapılması düşünülen termik santral konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Amasra'ya termik santral yapılmayacağını açıkladıkları halde halen bu yönde açıklamalarda bulunanları samimi bulmadıklarını ifade etti. Amasra'nın tarihi ve turistlik bir yerleşim yeri olduğunu ve Amasra'ya termik santral yapılmayacağını belirten Tunç, "Amasra'ya termik santralin ÇED başvurularının reddedildiğini bildikleri halde bazı siyasi partilerin hala Amasra'ya santral yapılacak şeklindeki propagandaları biz iyi niyetli görmüyoruz. Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı var. Maden kömürümüz var. Yerli kaynaklarımız var. Yerli kaynaklarımızın değerlendirmesi mecburiyetimiz var. Şimdi cari açıktan bahsederken, bu cari açığın yarısını oluşturan enerji sektörü bunun içinde yerli kaynakları devreye sokmak lazım. Bunu sokarken de çevreye duyarlı, bu iş içinde en uygun yer neresiyse, oraya yapmak lazım. Çevre bakanlığımız ne dedi. 'Bu iş için Amasra uygun bir yer değil' dedi. Bu açıdan Amasra açısından tartışmanın artık bitmiş olması lazım. Bununla ilgili çevre düzeninde ilgili yerler belli. Çevre planında Filyos bölgesi bir endüstri bölgesi. Bununla alakalı çalışmalar şuanda devam ediyor" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, "Filyos'un bir endüstri bölgesi olması anlamında Türkiye'nin en önemli projelerinden bir tanesi de Filyos projesi. Bunların hepsi entegre. Şimdi demir yolu projemiz var. Tünel projemiz var. Yani ulaşım açısından da bir takım çalışmalarımız var. Onun için buradaki kömürü en güzel şekilde değerlendirip, istihdam sağlayıp ülke ekonomisine nasıl kazandırabilir, biz bunun düşüncesi içerisindeyiz" diye konuştu.