Iğdırlı Bayan Boksör, Türkiye Şampiyonu Oldu

Iğdırlı Bayan Boksör, Türkiye Şampiyonu Oldu

Şanlıurfa’da yapılan ‘Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası’nda gençler final müsabakasında Iğdırlı bayan boksör şampiyon oldu.

- Şanlıurfa’da yapılan ‘Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası’nda gençler final müsabakasında Iğdırlı bayan boksör şampiyon oldu.

Türkiye 2015 Boks Federasyonu'nun düzenlediği, yıldız, genç ve büyük bayanlar şampiyonası 11 Ocak tarihinde Şanlıurfa Gap Spor Salonu'nda başladı. Şampiyonaya 42 ilden toplam 381 bayan sporcu katıldı.

Türkiye'nin en iyi bayan boksörlerinin belirlendiği organizasyon; yıldızlarda 13, gençler ve büyüklerde ise 10 sıklet üzerinden düzenlendi. Müsabakalarda; Iğdırlı sporcularından 64 kilogramda da katılan Çiğdem Kırvaç birçok zorlu rakibini yenerek Türkiye Şampiyonu olmayı hak kazandı. Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Spor Şube Müdürü Ahmet Karaca ile birlikte Çiğdem Kırvaç ve antrenörü Murat Kızılkuş’u makamında kabul ederek tebrik etti. Aydoğdu burada yaptığı açıklamada, 2015 yılının başında Iğdır’dan bir şampiyonun çıkması kendilerini sevindirdiğini, 2015 yılı Iğdırlı sporcuların şampiyonlukla gecen yıl olması temennisinde bulundu.