İngiliz gazeteci Sir David Frost hayatını kaybetti

İngiliz gazeteci Sir David Frost hayatını kaybetti

İngiliz gazeteci, yazar ve sunucu Sir David Frost, geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında hayatını kaybetti

İngiliz gazeteci, yazar ve sunucu Sir David Frost, geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında hayatını kaybetti.

Frost, ABD'nin eski Başkanı Richard Nixon gibi döneminin önemli siyasetçileriyle gerçekleştirdiği röportajlarla ve sunuculuğunu yaptığı çeşitli televizyon programlarıyla tanınıyordu.
İngiliz gazetecinin ölümünün ardından ailesi, çok üzgün olduklarını bildirerek, zor dönemlerinde mahremiyetlerine saygı gösterilmesini talep etti. Aile ayrıca, Frost'un cenaze töreni zamanının gelecek günlerde açıklanacağını bildirdi.

Frost'un dün akşam konuşma yapacağı "Queen Elizabeth" isimli yolcu gemisindeyken hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiltere Başbakanı David Cameron yaptığı açıklamada, Frost'un çok iyi bir gazeteci olduğunu, televizyona ve siyasete büyük etkisi bulunduğunu bildirerek, ailesine başsağlığı diledi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair de "Frost'un benimle röportaj yapması, her zaman benim için bir zevkti. Her zaman söylediklerimden birkaç haber çıkaracağını bilirdim" dedi.

İngiltere'nin Kent şehrinde 1939 yılında doğan Frost, Cambridge Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Üniversiteden sonra bir süre ITV kanalında çalışan Frost, 1962-63 yıllarında BBC'de yayınlanan ve bir önceki haftanın haberlerinin alaycı bir şekilde değerlendirildiği, "That Was The Week That Was" adlı programı sundu.

1966-67 yıllarında "The Frost Report" programının sunuculuğunu yapan Frost'un her programı açarken, "Merhaba, iyi akşamlar ve hoşgeldiniz (Hello, good evening and welcome)" sözleri sunuculuğuyla birlikte anılmaya başlandı.

1993-2005 yıllarında pazar günleri yayınlanan "Breakfast with Frost" ve 1987-2008 yıllarında yayınlanan yarışma programı "Through the Keyhole" gibi programlarda da sunuculuk yapan David Frost, son olarak El Cezire İngilizce'de çalışıyordu ve Şilili romancı Isabel Allende ile Formula 1 pilotu Lewis Hamilton gibi kişilerle röportajlar yapmıştı.

Muhabir: Aslı Aral
Yayınlayan: Hüseyin Doğru