Öğrencilere zikir daveti !

Öğrencilere zikir daveti !
Güncelleme:

İki bakanlık, veliler ile öğrencilerin dua, zikir ve ilahi konserine yönlendirilmesini istemiş.

Kültür Turizm ile Milli Eğitim Bakanlıklarının geçen hafta düzenlenen bir etkinlik için veliler ile öğrencilerin dua, zikir ve ilahi konserine yönlendirilmesi talimatını verdiği ortaya çıktı. Laik eğitim ve eğitim kalitesi tartışmalarının yaşandığı bir süreçte öğrencilerin zikir konserine yönlendirmesi ”Medrese eğitimi” eleştirilerini de tekrar gündeme getirdi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı 13 Nisan 2015 tarihinde Ankara ve İstanbul’da İl Milli Eğitim Müdürlüklerine birer yazı gönderdi. Yazıda İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “Kutlu Medeniyetin Kadim Sesleri” konulu bir dua, zikir ve ilahi konseri etkinliği gerçekleştirileceği belirtildi. Konserde, Makedonya ve Bosna Hersek’ten gelen sanatçılar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk sanatçıların sahne alacağı ifade edildi.

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürlüğü Genel Koordinatörü Dr. Aylin Şengül Taşçı imzasıyla gönderilen yazıda, ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu etkinliğin tanıtımı konusunda MEB’e bağlı lise ve dengi okullarda bilgi verilmesi istendi. Ayrıca “Gençlerimizin bu etkinliği takibi konusunda özendirilmesi hususunda gereğini arz ederim” denildi.

Bu yazı il müdürlüklerinden ilçelere kadar yayıldı. Kaymakamlıklar da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne “Velilerin öğrencileri ile birlikte tamamen gönüllük esasına göre katılmalarının sağlanması ve gereken duyurunun yapılması için gereğini rica ederim” yazısı gönderildi.

1-20150421074047.jpg2-753.jpg