Pamukoğlu'ndan ilginç vaad

Pamukoğlu'ndan ilginç vaad

HEPAR lideri Pamukoğlu vatandaşa toprak vaad etti.

HEPAR lideri Pamukoğlu, Öcalan'ın büyütüldüğünü söyledi. Barış için Pamukoğlu, vatandaşa toprak dağıtacak.

HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın dünyada kendisine ada tahsis edilmiş tek terörist olduğunu belirterek, "Ama onu boşverin, o zavallı bir garip, bir paranoya. Gözünüzde fazla büyütmeyin. Bunların dağda silahlı kadrosu, kentte partisi var. Yok Barzani'nin aracısıymış, yok Kandil'in aracısıymış. Daha iki gün önce kapatılan bu parti PKK'nın ta kendisidir" dedi.

25 YILDA EŞKİYANIN KARŞISINA GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT ÇIKARILAMADI

Zaman zaman etkisini artıran yağmura rağmen Aydın Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 300 kişiye hitap eden Osman Pamukoğlu, AK Parti ve kapatılan DTP'ye sert ifadelerle yüklendi. Sözlerine ülkenin ekonomik durumunun son derece kötüleştiğini belirterek başlayan Pamukoğlu şöyle konuştu:"Ülkenin fabrikaları, üretim yapan kuruluşları yabancılara satılmış. Köy ilçe, beldelerde dolaşıp bunları anlatıyorum. Gidilen yol yol değil. Ama artık ağlama zamanı değil eylem ve aksiyon zamanıdır. Ekonomisi bağımsız olmayan devlet sözde bağımsızdır. Hükümet 40 tane adamla açılım anlatıyor. Sizin eşkıyanın 25 yılda nerelere geldiğinizden haberiniz var mı? İnsanın haddini bilmesi lazım. 25 yıllık mücadele ile terörün üstesinden gelinemeyişinin üç sebebi vardır. 25 yılda siyasi iradesi sağlam hükümet olmadı. Güçlü istihbarat alınamadı ve eşkıyanın karşısına onla denk güçlü bir örgüt çıkarılamadı.

ÖCALAN ZAVALLI BİR GARİP

Pamukoğlu, Abdullah Öcalan'ın dünyada kendisine ada tahsis edilmiş tek terörist olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:"Ama onu boşverin, o zavallı bir garip, bir paranoya. Gözünüzde fazla büyütmeyin. Bunların dağda silahlı kadrosu, kentte partisi var. Yok Barzani'nin aracısıymış, yok Kandil'in aracısıymış. Daha iki gün önce kapatılan bu parti PKK'nın ta kendisidir. Mevcut hükümet AB ne derse onu yapıyor, ABD ne derse esas duruşa geçiyor. Devlet, güvenlik ve adalet için vardır. Hakkari'den İzmir'e kadar ortada. Sizin adınız hükümet mi? İktidar güç ve kudrete sahip değil. Artık sıra halkta halkın oyu elmas, altın madeni kadar kıymetli. Halkımızın itina ile oy kullanması lazım."

PARTİLERE HAZİNE YARDIMI HARAM

İktidara geldiklerinde, yüzde 7 oy barajını aşan partiye Hazine'den para verilmesini kaldıracaklarını kaydeden Pamukoğlu, "Herkes bizim gibi aidatlarla yaşasın. Bu para haramdır. Milli geliri çok yüksek ülkelerin vekilleri 4 bin 500 dolar civarında maaş alırlarken, bizimkiler 5 bin 600 dolar alıyor. Yedi sülaleleri sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. Bir ülkede başına gelen her şeyden o halk sorumludur" dedi.

TOPRAK REFORMU VAADİ

Devletteki müsrifliği kaldırıp, Güneydoğu Anadolu'da ağaların elindeki toprakları toprak reformu ile millete dağıtacaklarını, ayrıca devletin elindeki arazileri satmamak kaydıyla 50 yıllığına vatandaşa vereceklerini söyleyen Pamukoğlu, bölgede 4 milyon insana da iş imkanı sağlayacaklarını dile getirdi.Pamukoğlu'nun sözleri partililer tarafından sık sık iktidar, DTP ve Abdullah Öcalan aleyhinde atılan sloganlarla kesildi. Ezan sırasında konuşmasını kesen Osman Pamukoğlu, bir partilinin "Rüzgar efe' adlı bebeğini severek bekledi. Mitingin ardından partililer sessizce dağılırken, şehit aileleri derneğini ziyaret eden Pamukoğlu'nun Kuşadası'na geçeceği belirtildi.