Rusya ilk çeyrekte 5,6 milyar dolarlık silah ve askeri teçhizat ihraç etti

Rusya ilk çeyrekte 5,6 milyar dolarlık silah ve askeri teçhizat ihraç etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılının ilk altı ayında 5,6 milyar dolarlık silah ve teçhizat ihraç edildiğini açıkladı.Vladimir Putin, yabancı devletlerle askeri işbirlikleri komisyonunun toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılının ilk altı ayında 5,6 milyar dolarlık silah ve teçhizat ihraç edildiğini açıkladı.

Vladimir Putin, yabancı devletlerle askeri işbirlikleri komisyonunun toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma yapan Putin, “İlk çeyrekte 5,6 milyar dolarlık silah ve askeri teçhizat ihraç edildi. Toplamda 50 milyar dolarlık sipariş var.” diye konuştu.

Yaklaşık 400 gemi ve denizaltının 27 ülke tarafından kullanıldığını belirten Putin, “Gemi ihracatının yüzde 27’ni biz oluşturuyoruz. Ülkelerin yenilenme için yaklaşık 100 milyar dolar harcaması bekleniyor. Bu konuyla ilgili takipte olmalıyız.” diye konuştu.

Alınan siparişlere bakıldığında Rusya’nın 2014 yılı için en az 35 milyar dolarlık silah ve askeri teçhizat ihraç etmesi bekleniyor.

Öte yandan Rusya, 2013 yılında 15,7 milyar dolarlık silah ihracatı gerçekleştirdi. CİHAN