Başbakan çelik yelekle geldi !

Başbakan çelik yelekle geldi !
Güncelleme:

İtalya Başbakanı, Kenya başkanlık sarayına çelik yelekle gelmesi herkesin tepkisini çekti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin Kenya gezisi sırasında Devlet Başkanı ile görüşmesinde kurşun geçirmez yelek giymesi Kenya'da tepkiye neden oldu.

Geçen hafta içinde Kenya'nın başkenti Nairobi'de temaslarda bulunan Matteo Renzi, Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldi.

Ziyaretin görüntüleri yayımlandığında ise sosyal medyada infiale neden oldu.

Görüntülerde, Kenya lideri Kenyatta'nın elini sıkan Matteo Renzi'nin takım elbisesinin altına kurşun geçirmez yelek giydiği anlaşılıyordu.

30498105.jpg

Sosyal medyada verilen tepkilerde İtalya Başbakanı, Kenya'ya saygısızlık etmekle suçlandı.

Twitter'da yapılan yorumlarda Renzi'ye "küstah" ve "ahmak" gibi tepkiler gelirken, kimileri de "Madem Kenya'nın bu kadar güvensiz olduğunu düşünüyor neden geldi? Bu sömürgecilerin davranış şeklini hiç sevmiyorum", "Göstericilerle değil devlet başkanıyla görüşüyorsun! Bu saygısızlık" diye yazdı.

Tepkiler üzerine İtalyan hükümetinden bir yetkili Amerikan CNN kanalına açıklama yaparak Renzi'nin kurşun geçirmez yelek giydiğini doğruladı.

Ancak yetkili, Renzi'nin yoğun programı nedeniyle Başkanlık Sarayı'na giderken yeleği çıkarmaya vakit bulamadığını söyledi.

Kenya başkanlık sözcüsü ise "Bu konuyla ilgili resmi bir yorumumuz yok" demekle yetindi.

Son yıllarda radikal İslamcı Eş Şebab örgütünün güç kazandığı Kenya, 2013'te Nairobi'deki alışveriş merkezi saldırısı ve geçen Nisan ayında 147 kişinin öldürüldüğü Garissa Üniversitesi saldırısı ile dünyanın gündemine gelmişti.