Charlie Hebdo ortalığı karıştırdı !

Charlie Hebdo ortalığı karıştırdı !
Güncelleme:

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Aylan Kurdi ile ilgili karikatürleri tepki çekti.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran ve mülteci krizinin sembolüne dönüşen Aylan Kurdi’yle ilgili karikatürleri büyük bir tartışma yarattı.

Tepki çeken karikatürlerden birinde, Aylan Kurdi’nin ünlü fotoğrafı, yanı başında bir McDonald’s reklamıyla resmediliyor. Karikatürde “Amacına çok yakınlaşmıştı” yazılırken, McDonald’s reklamında da “Bir fiyatına iki çocuk menüsü” yazıyor.

Bir diğer tartışma yaratan karikatürde ise İsa’ya benzeyen bir figürün üzerinde “Avrupa’nın Hıristiyan olduğunun kanıtı. Hıristiyanlar suyun üzerinde yürüyebilir, Müslüman çocuklar batar” yazılı.

31344527.jpg

Sosyal medyada karikatürlere tepki yağarken, uluslararası Siyah Avukatlar Topluluğu, Charlie Hebdo’nun söz konusu karikatürlerini uluslararası mahkemelere taşımaya hazırlandığını açıkladı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise karikatürlerde Aylan'ın aşağılanmadığını, Avrupa'nın tutumunun eleştirildiğini savundu.

31344438.jpg

Charlie Hebdo'nun Aylan'la ilgili karikatürlerinin yer aldığı sayısının kapağında ise "Göçmenler hoş geldiniz" yazısıyla yayımlanan karikatürde, Avrupa'nın mültecilere bakışına tepki gösterildi.

31344580.jpg

Birçok uluslararası yayın organı, Charlie Hebdo'nun iç sayfalarında yayımlanan bu karikatürün kapak fotoğrafı gibi montajlanan halini gerçek zannederek manşetlere taşıdı.