İnsan kaçakçılarına ağır darbe

İnsan kaçakçılarına ağır darbe
Güncelleme:

Türk ve Alman polisinin ortak çalıştığı operasyonda insan kaçakçılarına büyük darbe vuruldu.

Türk ve Alman polisinin, mültecileri 'sefere elverişsiz' gemilerle Avrupa'ya gönderen bir insan kaçakçılığı şebekesine yönelik ortak operasyon düzenlediği açıklandı.

Fransız AFP haber ajansının bildirdiğine göre; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ile Alman mevkidaşı Dieter Romann, Postdam kentindeki ortak basın toplantısında, operasyonunun mültecilerin Avrupa'ya yasadışı yollarla geçişini sağlayan uluslararası organize suç örgütüne büyük darbe vurduğunu belirtti.

Romann, Almanya'nın altı eyaletinde 490 polis ve komando ile yapılan 17 şafak baskınında beş şüphelinin yakalandığını söyledi. Lekesiz ise, İstanbul, Ankara ve Mersin'in aralarında bulunduğu bazı kentlerde benzer baskınların gerçekleştirildiğini ve 30 gözaltı yapıldığını açıkladı.

OTOMATİK PİLOTLA ALIP İTALYA'YA GÖNDERDİLER

İddiaya göre; insan kaçakçıları Türkiye'de üç külüstür kargo gemisi satın aldı. Ardından para aldıkları göçmenleri otomatik pilota ayarlanan gemilere tıka basa doldurup İtalya kıyılarına doğru gönderdi.

569f9dab67b0a94488040708.jpg

Türkiye Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz (solda), Almanya Federal Polis Teşkilatı Başkanı Romann ile Postdam'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Federal Polis Teşkilatı Başkanı Romann, bin 700'ü aşkın göçmenden 6 bin dolar alan insan kaçakçılarının mültecilere yardım saikiyle değil, sadece para kazanmak için bu işi yaptıklarını söyledi. İnsan kaçakçılarının Akdeniz'deki tehlikeli yolculuktan 9.5 milyon dolar elde ettiği belirtildi.