IŞİD'in müftüsü Musul'da yakalandı

IŞİD'in müftüsü Musul'da yakalandı
Güncelleme:

Musul'da düzenlenen operasyonda IŞİD'ın sözde müftüsü Ebu Abdulbari yakalandı. Ebu Abdulbari kod adlı Şifa en Numa'nın, Hazreti Yunus Camisi'nin yıkılması için 25 Temmuz 2014'te fetva çıkardığı belirtildi.

 Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Güvenlik Medya Ağı’nın yaptığı yazılı açıklamada, Musul’daki polis güçlerince düzenlenen operasyonda IŞİD’ın sözde müftüsü Ebu Abdulbari kod adlı Şifa en Numa’nın kentin doğu yakasındaki Mansur Mahallesi’nde yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, Abdulbari’nin IŞİD’ın kenti elinde tuttuğu 2014-2017 yıllarında örgütün önde gelen isimleri arasında yer aldığı, örgüte biat etmeyen din adamlarının idam edilmesi ve Musul’daki Hazreti Yunus Camisi’nin yıkılması için 25 Temmuz 2014’te fetva çıkardığı kaydedildi.

IŞİD, Haziran 2014’te Musul başta olmak üzere, Irak topraklarının üçte birini ele geçirmişti. Irak güvenlik güçleri, bir dizi operasyon neticesinde, Aralık 2017’de IŞİD’ın işgalindeki tüm bölgeleri geri almıştı.

text-ad
Nefes aldırmayan aşırı sıcaklar bunu da yaptırdı! Nefes aldırmayan aşırı sıcaklar bunu da yaptırdı! Fatih Altaylı hayatını 2 kez kurtaran ünlü siyasetçiyi ilk kez açıkladı Fatih Altaylı hayatını 2 kez kurtaran ünlü siyasetçiyi ilk kez açıkladı PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 10 aylık bebeğin babasını darbettiler! PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 10 aylık bebeğin babasını darbettiler! Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan için romantizmi zirveye taşıdı! Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan için romantizmi zirveye taşıdı! Beşiktaş ilk resmi maçında Shakhtar Donetsk’e 4-2 mağlup oldu Beşiktaş ilk resmi maçında Shakhtar Donetsk’e 4-2 mağlup oldu 13 yıl sonra cezaevinden çıkıp, Bahçeli'yi ziyaret etti 13 yıl sonra cezaevinden çıkıp, Bahçeli'yi ziyaret etti Belediye başkanı da orman yangınında alevlerin ortasında kaldı Belediye başkanı da orman yangınında alevlerin ortasında kaldı Hafta sonu hava nasıl olacak ? Meteoroloji'den hem sıcak hem yağmur uyarısı geldi Hafta sonu hava nasıl olacak ? Meteoroloji'den hem sıcak hem yağmur uyarısı geldi Soruşturmaların, operasyonların bir bileni Cem Küçük bu sefer herkesi şaşırttı! Soruşturmaların, operasyonların bir bileni Cem Küçük bu sefer herkesi şaşırttı! Meğer sadece yanan güzel ülkemizin yemyeşil ciğerleri değilmiş! Meğer sadece yanan güzel ülkemizin yemyeşil ciğerleri değilmiş!
14 yaşındaki Hacer'in katilinin internet aramaları kan dondurdu 14 yaşındaki Hacer'in katilinin internet aramaları kan dondurdu Tam 22 saatte söndürülen yangın, 1,5 saatte yeniden alevlendi, 95 ev tahliye edildi Tam 22 saatte söndürülen yangın, 1,5 saatte yeniden alevlendi, 95 ev tahliye edildi İstanbul'da ''top'' tartışması, kavgaya dönüştü İstanbul'da ''top'' tartışması, kavgaya dönüştü Diyarbakır’da petrol sondaj kuyusunda patlama Diyarbakır’da petrol sondaj kuyusunda patlama Eskişehir'de şehit düşen 10 orman kahramanının şehit olduğu nokta görüntülendi Eskişehir'de şehit düşen 10 orman kahramanının şehit olduğu nokta görüntülendi Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geldi! Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geldi! Güvenilir Girişimci ödül töreninde ödülü alan iş insanı sunucu Özge Ulusoy'u dolandırıclıkla suçladı Güvenilir Girişimci ödül töreninde ödülü alan iş insanı sunucu Özge Ulusoy'u dolandırıclıkla suçladı ALES sonuçları açıklandı ALES sonuçları açıklandı Japon devi Toyota'nın yenilenen en sevilen SUV'u Hybrid motoruyla Türkiye’de... Japon devi Toyota'nın yenilenen en sevilen SUV'u Hybrid motoruyla Türkiye’de... Antik çağın Türkiye'den çalınan hazinesi bir ilimizde büyük heyecana yol açtı Antik çağın Türkiye'den çalınan hazinesi bir ilimizde büyük heyecana yol açtı