Las Vegas katliamcısı multimilyoner çıktı

Las Vegas katliamcısı multimilyoner çıktı
Güncelleme:

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen bir konsere gelenlerin üzerine otomatik silahlarla kurşun yağdıran ABD’li saldırganın multimilyoner olduğu iddia edildi.

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen bir konsere gelenlerin üzerine otomatik silahlarla kurşun yağdıran ABD’li saldırgan, 58’den fazla kişinin yaşamını yitirmesine ve 500’den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu. Las Vegas polisi, ünlü Mandalay Bay Oteli’nin 32’nci katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 58 kişinin yaşamını kaybettiğini, yüzlerce kişinin ise yaralandığını duyurdu. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının yükselmesinden endişe duyulduğu kaydedildi. Polis, saldırganın kimliğini Nevadaeyaletinden 64 yaşındaki Stephen Paddock olarak açıkladı. Polis, ölenlerin arasında o sırada izinli olan 2 polis memurunun da bulunduğu bildirdi.

Saldırı, yerel saatle pazar akşamı 22:30’da düzenlendi. Country müzik sanatçısı Jason Aldean’ın sahnede olduğu sırada başlayan saldırı, dakikalarca sürdü. Konser alanındakilerin çektiği görüntülerde, saldırganın otomatik silahla ateş açtığı, ateşe ara verildiği anlarda kaçmaya devam eden kalabalığın, ateşin tekrar başlamasıyla tekrar yere yattığı görülüyor. Bu aralarda saldırganın tüfeğini değiştirip tekrar ateşe başladığı tahmin ediliyor. Zira Paddock’un 32. kattaki odasında en azından 10 adet uzun namlulu silah ele geçirildi. Saldırganın ABD’de satışı yasak olan tam otomatik silahları nasıl elde ettiği ise merak konusu. Uzmanlar saldırganın yarı otomatik silahlara müdahale ederek, tam otomatiğe çevirdiğini tahmin ediyor.

Bir başka tartışma konusu ise Paddock’un tüm bu silahları otele nasıl soktuğu. Las Vegas’ta yaşayan ve ABD’li olan saldırganın, bu nedenle şüphe çekmediği tahmin ediliyor. Polis, Las Vegas’a oldukça yakın olan Mesquite’de ikamet ettiği öğrenilen saldırganın evine baskın düzenledi. Las Vegas bulvarı boyunca birçok otel polis kordonunda kaldığı için kapatıldı. Kentte Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çok sayıda vatandaş kan bağışında bulunmak üzere hastanelere akın etti.

Etiketler saldırı abd las vegas