Lüks semtte yürek sızlatan görüntü

Lüks semtte yürek sızlatan görüntü
Güncelleme:

İngiltere'nin varlıklı Bristol kentinde kuşların araçlara pislememesi için ağaçlara dikenli tel astılar.

İngiltere’nin varlıklı Bristol kentinde, kuşların pahalı otomobillerin üzerine pislemesinin önüne geçmek için akıllara durgunluk veren bir yönteme başvuruldu. Kentin varlıklı kesiminin yaşadığı Clifton bölgesinde, ağaç dallarına ‘kuş savar dikenli teller’ asılarak kuşların buralara konması engellenmeye çalışıldı. Korkunç uygulama büyük tepki çekti.

İngiltere’de çoğunlukla varlıklı kişilerin yaşadığı Bristol kentinde, lüks otomobillerin üzerine pisleyen kuşlar için akılalmaz bir yöntem geliştirildi. Kentin Cliftonbölgesinde, park alanlarının üzerindeki ağaç dallarına kuşların konmasını engellemek üzere kuş savar dikenli teller asıldı. Uygulama, çevreciler ve hayvan haklarısavunucuları tarafından büyük tepki topladı.

Kuşların dallara konmasını ve buralara yuva kurmasını istemeyen bölge sakinleri, dallara dikenli teller çiviledi. Yeşiller Partisi’nin yerel meclis üyelerinden Paula O’Rourke, Clifton bölgesindeki özel bir konutta kaydedilen görüntüyü “kuşların yaşam alanlarına kesinlikle aykırı” olarak niteledi. Independent gazetesine demeç veren bir bölge sakini, uygulamanın otomobillerin kuş dışkıları yüzünden kirlenmemesi için yapıldığını aktardı.

Lüks semtte yürek sızlatan görüntü - Resim : 1

Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini, “Bu civarda kuşların pislemesi büyük bir sorun. Otomobilleri gerçekten kirletiyorlar ve nedendir bilinmez kuşlar bu bölgede toplanıyorlar. Kuşları kaçırmak için başka yöntemler de kullandık. Dallara ahşap kuşlar astık ancak bu yöntem başarılı olmadı” ifadelerini kullandı.

Kuş savar dikenli teller, Bristol’ün Broadmead and Cabot Circus alışveriş merkezinde de kullanılıyor. Ancak buradaki uygulama, otomobilleri değil alışveriş yapanları korumak için geliştirilmiş.

Etiketler tel kuş pislik dal diken