Rahip Brunson'ın nasıl serbest bırakıldığını anlattı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan John Bolton, verdiği demeçte Türkiye aleyhine tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Türk gazeteci İbrahim Haskoloğlu’na konuşan ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan John Bolton, verdiği demeçte Türkiye aleyhine tepki çekecek açıklamalarda bulundu. John Bolton, Rahip Brunson'ın ABD'nin yaptırımları sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zora girmesiyle ABD'ye iade edildiğini aktardı.

2 senelik danışmanlık döneminde Türkiye’nin Halkbank, Rahip Brunson, FETÖ, Suriye ve F-35 – S-400 konularında karar aşamasında etkili olan bir isim olan John Bolton’un açıklamaları sosyal medya da gündem oldu.

ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalardan sonra John Bolton’dan da benzer açıklamaların gelmesi dikkat çekti.

Trump’ın görevden kovduğu John Bolton, ABD Başkan adayı Biden’ı ve Trump’ı başkanlık yarışında desteklemeyeceğini ifade etti.

John Bolton, Türkiye’nin Rusya ile vardığı S-400 anlaşmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Bolton, S-400’lerin Rusya’ya geri verilmesi gerektiğini söyledi.

Seçiniz...