Süveyş Kanalı'ndan geçen gemi karaya oturdu

Süveyş Kanalı'ndan geçen gemi karaya oturdu
Güncelleme:

Süveyş Kanalı'dan geçen bir yük gemisinin karaya oturduğu bildirildi.

Mısır'da İsmailiye'nin Süveyş Kanalı eyaletindeki Kantara kenti yakınlarında bu sabah saatlerinde bir yük gemisinin karaya oturduğu açıklandı.

Kanal hizmetleri ajansı Leth, karaya oturan geminin 'MV Glory' adını taşıdığı ve Marshall Adaları bandıralı olduğu bilgisini paylaştı.

Ajans, kanal römorkörlerinin gemiyi yeniden yüzdürmeye çalıştığını söyledi.

Geminin kanal trafiğini etkileyip etkilemediği henüz bilinmiyor.

Bununla beraber Ortak Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, geminin Ukrayna'dan Çin'e gitmek üzere 65 bin metrik tonun üzerinde mısır taşıdığı kaydedildi.

Süveyş Kanalı Otoritesi de ilerleyen saatlerde açıklamada bulunacağını bildirdi.

EVER GİVEN GÜNLER SONRA KURTARILMIŞTI

Öte yandan 21 Mart 2021'de 'The Ever Given" isimli dev konteyner gemisi, kum fırtınası ve kötü hava koşulları nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine Süveyş Kanalı'nda kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

Geminin kanalda sıkışarak geçiş yolunu kapatmasıyla kanalın iki yakasında uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol, LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) ve pek çok ürünün sevkiyatında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanalı'ndan geçen gemi karaya oturdu - Resim : 1

Süveyş Kanal İdaresi, 6 gün süren çalışmaların ardından 29 Mart'ta dev yük gemisini yüzdürme çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ve kanalın, deniz trafiğine açıldığını açıklamıştı.

Bu süreçte Mısır'ın günlük yaklaşık 12-14 milyon dolar zarara uğradığı tahmin edilirken, kazadan sonra göller bölgesine çekilen Ever Given'ın küresel ticarete verdiği günlük zararın ise 10 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.