Trump'tan İran hükümetine: Vahşi ve yoz

Trump'tan İran hükümetine: Vahşi ve yoz
Güncelleme:

İran'da ekonomik sorunlara karşı yapılan eylemlere ilişkin İran dini lideri Hamaney'den ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Trump da İran rejimini hedef almaya devam ediyor.

İran devlet televizyonu dün gece güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 9 kişinin öldüğünü duyurdu. Geçtiğimiz perşembe gününde başlayan ve 29 kente sıçrayan gösterilerde ölü sayısı 27'ye çıktı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, gösterilere ilişkin ilk açıklamasını yaptı. İran lideri, İran'ın düşmanlarının ülkede karışıklık çıkardığını söyledi. Hamaney'in resmi internet sitesinde paylaşılan açıklamada, "İran ulusunun ilerlemesi, güvenliği ve onuru şehitlerin kendilerini kurban etmesine borçludur. Düşmanların katliamlarını bu ülkede yapmalarını engelleyen şey ülke içindeki iman, cesaret ve fedakarlık ruhudur" dedi. 

Hamaney, son olaylar hakkında 'doğru zamanda' ulusa sesleneceğini ifade etti. 

Hamaney'den sonra ülkedeki en yetkili isim İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada,  İran'da her eylemcinin yurt dışından emir almadığını belirtti ve "Bir grup insan da fikirlerini ve sorunlarını aktarmak için sokağa çıktı" diye konuştu. Ancak Hamaney, açıklamasında Ruhani'nin kullandığı ılımlı dilin dışına çıktı. Hamaney'in açıklamasının ülke çapında yaratacağı etki merak ediliyor. 

TRUMP'TAN İRAN REJİMİNE: VAHŞİ VE YOZ

İran'daki olayları yakından takip eden ABD Başkanı Donald Trump, "İran halkı nihayet vahşi ve yoz İran rejimine karşı harekete geçti... ABD izliyor" diyerek ülke rejimini hedef aldı.

Seçiniz...