Türkiye'den Lübnan'a yardım eli

Türkiye'den Lübnan'a yardım eli
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından bölgeye arama kurtarma ekibi, acil sağlık personeli ve yardım malzemesi gönderildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 100'den fazla kişinin öldüğü, 4 binden fazla kişinin yaralandığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydan gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Aksoy, bölgeye arama kurtarma ekibi, acil sağlık personeli ve yardım malzemesi gönderildiğini belirtti.

Aksoy, Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından Türkiye'nin Lübnan'a yapacağı yardımlara ilişkin soruya yazılı yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmaların başladığını vurgulayan Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir.

Bu zor günleri, dayanışma ve iş birliği içinde bir an evvel atlatması temennisiyle dost ve kardeş Lübnan’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Patlamaya canlı yayında yakalandıPatlamaya canlı yayında yakalandı

Dev patlamanın ardından Beyrut sokakları görüntülendiDev patlamanın ardından Beyrut sokakları görüntülendi

Beyrut'taki patlamada İstanbul Boğazı detayı!Beyrut'taki patlamada İstanbul Boğazı detayı!

Eski CIA uzmanı, Beyrut'u harabeye çeviren patlamayla ilgili konuştuEski CIA uzmanı, Beyrut'u harabeye çeviren patlamayla ilgili konuştu

Beyrut'ta dehşete düşüren patlama: Onlarca ölü, binlerce yaralı varBeyrut'ta dehşete düşüren patlama: Onlarca ölü, binlerce yaralı var

Kehanetleriyle ünlü Simpson, Beyrut patlamasını da mı bildi?Kehanetleriyle ünlü Simpson, Beyrut patlamasını da mı bildi?

 

DHA