5 ilde daha petrol aranacak!

Güncelleme:

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt, Şırnak, Amasya ve Samsun'da petrol arama ruhsatı aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise Eylül ayında Van'da da sondaj yapılacağını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) çeşitli illerdeki 5 sahası için petrol arama ruhsatı verildi. TPAO, Siirt, Şırnak, Amasya ve Samsun'da bulunan 5 sahada 5 yıl süreyle petrol araması gerçekleştirecek.

BAKAN BAYRAKTAR: VAN'DA BİR SONDAJ YAPACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı bir programda çok önemli açıklamalarda bulundu. Petrol ve doğal gaz aramalarına değinen Bayraktar, "Bu yıl içerisinde petrolde müjdeli haberi milletimizle paylaştık. Gabar'daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir. Orada üretim biraz daha hızlı ilerliyor. Bugün itibariyle 20 bin varil üretime çıkmış durumdayız. Hedefimiz 2025 yılına kadar üretimi 100 bin varile çıkarabilmek. Nasıl Sakarya'da yeni müjdelere ihtiyacımız varsa aslında Türkiye'nin birkaç tane daha Gabar'a ihtiyacı var açıkçası.

Eylül ayında Van'da bir sondaj yapacağız. Buralardan gelecek müjdelerle dışa bağımlılığımızı azaltma yolunda adım atacağız. Dünyadaki petrol ve doğalgaz rezervlerinin 3'te 2'si Türkiye'nin komşu ülkelerinde yer alıyor. Türkiye çok önemli bir coğrafyada. Bizim için önemi şu, dünyadaki petrol ve doğalgaz rezervlerinin 3'te 2'si Türkiye'nin komşu ülkelerinde yer alıyor." ifadelerini kullandı.