BİM'in sahibi uzaya uydu fırlatacak

BİM'in sahibi uzaya uydu fırlatacak
Güncelleme:

Aralık 2020'de üretimi tamamlanarak uzaya fırlatılmak için hazır hale gelecek olan Türksat 6A için yapılan işbirliğinin altında ilginç bir ismin imzası çıktı.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde, Türk havacılık ve savunma sanayisinde alınan işbirliği kararını köşesine taşıdı.

Ülker, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ve MMT Holding AŞ (MMT)'nin, C Tech çatısı altında ortak bir şirket kurduğunu belirtirken, MMT Holding'in ise Topbaş ailesine ait olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, BİM’in sahibi ve Türkiye’nin en zengin işadamlarından olan Mustafa Latif Topbaş'ın oğlu Mahmud Muhammed Topbaş'ın MMT Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu ifade eden Ülker, 2015’te Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu olarak tanıtılan Türksat 6A için atılan imzaları hatırlattı. Ülker, projenin yazılımını Topbaş'a ait şirketin üstlenmiş olduğunu belirtirken, "Üretimi devam eden uydunun Aralık 2020’de tamamlanması bekleniyor. Türksat 6 A’nın fırlatma takvimi henüz belli değil ancak lokasyon olarak Türkiye’den fırlatılması gündemde" dedi.

Dünya