Başbakan Yıldırım'dan flaş taşeron işçi açıklaması

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım,Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ziyaret sonrası yaptığı açıklamada taşeron işçilere kadro ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım,Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ziyaret sonrası yaptığı açıklamada taşeron işçilere kadro ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yıldırım, "Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız" dedi.TEOG ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Liseye geçişte öğrencinin başarı durumu dikkate alınacak. Çalışma sürüyor bugün Bakanlar kurulunda görüşülmeyecek" dedi.yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın istifa iddialarıyla ilgili açıklama yapacağını da söyledi.

"TAŞERON İŞİÇİLERLE İLGİLİ KONUŞTUK"

 Başbakan Yıldırım ziyarette taşeron konusunu da konuştuklarını anlattı. Yıldırım şunları söyledi: " Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk. Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağı ve çalışanlarımızı kamuda taşeron oalrak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek."

"ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR"

Kuzey Irak'taki referandum kararı ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Yanlış bir karar. Bunu sonuçları olacaktır. Şu ana kadar Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden beklediğimiz olumlu adımı görmedik; bu referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesi.

Türkiye ulusal güvenlik meselesi konusunda uluslararası ve ikili anlaşmalardan doğan haklarını kullanmakta kararlıdır.  Nedir bu anlaşmalar? Lozan. Ankara anlaşması. 1946 Irak ile dostluk anlaşması.

Devletlerin statülerinde değişikliğe gidecek herhangi bir girişim anlaşmalardan doğan haklarımız çerçevesinde Türkiye’nin hiçbir zaman kabul etmeyeceği bir sonuçtur.

Burada bir çağrı daha yapmak istiyorum. Henüz zaman bitmiş değil. Kuzey Irak yönetimi, Barzani, bu sevdadan, bu inattan vazgeçmelidir. Bütün dünyanın karşı çıktığı ve açık olarak ikili ve uluslararası hukuka aykırı olarak inatla yapmaya çalıştığı bu referandum, bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayırlar getirmez. Bölge için hiç hayırlı olmaz." dedi.

TEZKERENİN KAPSAMI 

Başbakan Yıldırım yarın Meclis'e getirilecek  tezkereye ilişkin de konuşan Yıldırım şöyle dedi:Türkiye Irak İran komşu 3 devlet olarak telafisi imkansız sonuçların olacağını anlattık. Ancak şu ana kadar burada herhangi bir değişiklik yok. Şu ana kadar beklediğimiz olumlu sonuçları görmedik. Bu referandum Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Ulusal güvenlikten doğan haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Bunun gereği de yapılacaktır. Henüz zaman bitmiş değil. Barzani bu sevdadan vazgeçmelidir.

Bütün dünyanın karşı çıktığı, inatla yapmaya çalıştığı bu referandum bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayır getirmez. Bölgede zaten sorunlar var. Sorunların üzerine yeni sorunlar ilave etmekten kaçınmaları gerek.

Kerkük bilindiği gibi esas itibariyle demografik yapısı, oldu bittilerle değiştirilmeye çalışılmış bir şehirdir. Kerkük'ün yüzde 70'i Türkmen. Kerkük'ün bu meseleye dahil edilmesi ayrı bir fecaattir.

 

Seçiniz...